A Nagykanizsánál és az Andráshidánál is vannak távozók

2019.01.15. 20:00

Mindkét NB III-as zalai csapat elkezdte az alapozást

Elkezdték felkészülésüket a zalai NB III-as labdarúgócsapatok. Az FC Nagykanizsa és a Tarr Andráshida tehát munkába állt, s mindkét együttesünk hazai környezetben alapoz a bajnoki rajtig.

Khüne László, Kerkai Attila

A kanizsaiak edzésprogramjából nem hiányozhat még a „száraz” futás sem, de azért a labda is előkerül Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az FC Nagykanizsa újoncként a 7. helyen telelhet az NB III Nyugati-csoportjában, s hétfőn kezdte meg felkészülését a tavaszi szezonra. A felkészülési találkozók mellett a lehetséges játékosmozgás is foglalkoztatja az FC Nagykanizsa szurkolóit, s erről, ha nem is biztos, de sokat sejtető információk már akadnak, illetve közszájon forognak.

– Természetesen a srácok nem a nulláról kezdték a ráhangolódást, napi egy délutáni tréninggel készülünk ezekben a napokban, illetve lesz délelőtti foglalkozás is, mely konditermi foglalkozásokat is takar – mondta el Barna László vezetőedző. – Az első napon a sérültekre, vagyis a műtött Vlasics Dánielre és Szabó Bálintra nem számíthattam. Kisebb bokasérülést szedett össze Kretz Bálint, de az ő esete úgy tűnik, nem lesz súlyos.

Hiányzók ugyanakkor más okból voltak. A szakmai stáb és a klubvezetés részéről egyelőre hivatalosan semmit nem erősítettek meg véglegesen, de információink szerint Szabó Ábel, Szőke Dániel, Kondor Kristóf esetében merült fel a távozás lehetősége, rajtuk kívül Péntek Adrián is tárgyalásban áll a továbbiakat illetően a vezetéssel. Úgy tudjuk, a kevés játéklehetőséget kapott Szabó Ábel maga kérte, hogy máshol folytathassa és egy közeli helyszínen a megyei első osztályban számítanának is játékára. Ha lesznek távozók, az feltételezi, hogy érkezőkkel is számolnak az egyesületnél.

– Nem titok, hogy próbázókkal mindenképpen kalkulálunk, a szombathelyi és kaposvári akadémiai vonal adott lehet, de az érkező játékosokat mindenképpen szeretném látni meccsszituációk közepette is – árult el részleteket a továbbiakról a szakmai stáb vezetője. – Ezen túl az ifisták közül szintén hoznánk fel labdarúgókat a felnőtt kerethez.

Az NB III-as csapat tagjait két együttessel nevezik a hét végi Kanizsa Kupa teremfoci küzdelmeire, majd a jövő hét végétől már edzőmeccseket is játszanak.

Hivatalosan esti edzéssel kezdte a felkészülését az Andráshida csapata Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Tarr Andráshida egy kicsivel frissebb is volt, mint a Nagykanizsa, már ami a kezdést illeti. Dobos Sándor vezetőedzőtől megtudtuk, hogy a múlt héten már három „rávezető” edzésen túljutott a gárda, ám az igazi munka most hétfőn kezdődött. Egy változás van a keretben: Ferencz Zoltán távozott, aki valószínűleg Ausztriában folytatja. A jelenleg az NB III Nyugati-csoportjában 14. helyezett Andráshida számára az elsődleges cél a bent maradás, ugyanakkor a Magyar Kupában is érdekelt még a csapat. A februári nyolcaddöntőben az NB II-es Soroksárral mérkőznek meg, a felkészülést pedig már ehhez is hozzá kellett igazítani.

– Az első három-négy hétben főleg alapozó jellegű munkát végzünk – mondta a felkészülésük menetéről Dobos Sándor vezetőedző, miközben azért már edzőmérkőzéseket is játszik a csapat. – Heti öt edzésünk lesz, a hétvégenként edzőmeccsel, majd februárban már szerdán is játszunk, hiszen a két kupameccset szintén hét közben rendezik.

 

Méghozzá február 20-án és 27-én, melyekről elmondta a szakvezető, nagyban függ a munka attól is, hogy milyen idejük lesz, hiszen mégiscsak tél van. Ami a keret összetételét illeti, a keresztszalagműtét után lévő Balla Ádám áprilistól végezhet majd komolyabb munkát, s gondot okoz, hogy az ősszel sokat kihagyó Kovács László a múlt héten ismét megsérült.

– Szerencsére

A kanizsaiak edzésprogramjából nem hiányozhat még a „száraz” futás sem, de azért a labda is előkerül Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

, aki az ősz végét kihagyta, felépült, így teljes erőbedobással készülhet, és csatlakozott az ifjúsági csapatból a felnőttekhez Szinay Bendegúz – folytatta Dobos Sándor.

– Célunk ugyanis nem változott, hiszen szeretnénk minél több fiatalt beépíteni a csapatba. Jó lenne igazolni, hogy erősödjünk, elkelne hátulra és előre is egy-egy rutinos játékos, de erre kevés esélyt látok. A ZTE FC-vel felvettük a kapcsolatot, ám az majd csak a későbbiekben dől el, hogy a tavaszra esetleg érkezik-e tőlük játékos hozzánk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában