csak lazán és könnyedén

2019.04.17. 20:10

A ZTE NKK csütörtökön Sopronban kezdi az elődöntőt

Csütörtök este Sopronban kezdi meg bajnoki elődöntős párharcát a ZTE NKK NB I A csoportos női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid, az ­egerszegiek vezetőedzője elmondta: alakuljon bárhogy is a sorsuk a továbbiakban, azzal, hogy eddig eljutottak, már bravúrt értek el ebben a szezonban. A folytatással kapcsolatban viszont még terveik is vannak…

Kerkai Attila

Fehérben a zetés Horti Dóra célozza meg a kosarat a Sopron elleni, tavaly októberi alapszakaszmeccsen (72-95)

Forrás: ZH Archív

Fotó: Katona Tibor

A ZTE NKK tíz nappal ezelőtt, a PEAC legyőzésével jutott be a legjobb négy közé, ahol pedig a bajnoki cím védője, egyben idén is az arany­érem legnagyobb várományosa, a Sopron Basket lesz az ellenfele. Mielőtt erre a párharcra rátérnénk, Gáspár Dávidot, a ZTE NKK vezetőedzőjét arról kérdeztük, miként használták ki a másfél hetes szünetet az újabb mérkőzésig.

– Úgy kezdődött ez a ciklus, hogy a lányok kaptak három nap pihenőt, annál is inkább, hiszen ráfért a csapatra – kezdte evvel a válaszát a vezetőedző. – Több játékosunk is elhúzódó sérülésekkel bajlódik, amire, ahogy korábban is mondtam már, a legjobb gyógy­ír a pihenés. Örömteli, hogy erre most lehetőségük adódott. Aztán visszatértünk a dolgos hétköznapokba, és lépésről lépésre elkezdtük újra formába hozni a lányokat. Bízunk a jó folytatásban.

Ami nem lesz egyszerű, hiszen az elődöntőben a Sopron Basket az ellenfél. A soproniak az elmúlt hétvégén az Euroliga négyes döntőjében szerepeltek, melyben végül negyedikek lettek. Azt kérdeztük Gáspár Dávidtól, hogy lehetnek-e kihatással a most kezdődő párharcra a final four eseményei. Tudva azt is, hogy lehet akár fáradt, de akkor is a Sopron a toronymagas esélyes. Ahhoz legalább is csodának kellene bekövetkeznie, hogy a ZTE NKK megnyerje páros csatájukat.

Fehérben a zetés Horti Dóra célozza meg a kosarat a Sopron elleni, tavaly októberi alapszakaszmeccsen (72-95) Fotó: Katona Tibor / ZH Archív

– A párharc végkimenetelére nem hinném, hogy kihatással lenne az a tény, hogy a Sopron az elmúlt hétvégén két ilyen szintű meccsen jutott túl – mondta erre Gáspár Dávid. – Annyi esetleg bekövetkezhet, hogy mondjuk hosszabb ideig tudjuk majd kihúzni a szorosabb meccshelyzeteket, de összességében egy dimenzió a különbség a két csapat között. Ezzel nem akarom lebecsülni saját játékosaimat, csak tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Ezzel együtt természetesen mindent megpróbálunk majd. Azért nehéz ilyenkor esélyekről beszélni, hiszen ismerjük a lehetőségeket.

Bárhogy is alakuljon az elődöntő, a ZTE NKK csapatára is vár még egy párharc.

A realitásokat figyelembe véve ez a bronzcsata lesz, melyben tavaly is résztvevő lehetett az egerszegi csapat, de akkor elbukott a Győrrel szemben.

A másik elődöntős ágon ebben a szezonban Győr–DVTK-párharcot rendeznek, e két csapat közül kerül tehát ki a ZTE NKK következő ellenfele. Azt is megkérdeztük a zalai szakvezetőtől: lélekben készülnek-e már erre is.

– Miután úgy alakult ez a szezonunk, hogy örömteli módon elődöntősök vagyunk, igyekszünk továbbra is jól teljesíteni – kezdte ezzel a választ Gáspár Dávid. – Ez vonatkozik a lehetséges folytatásra is, igen, mindkét párharcra készülünk. Nincs veszítenivalónk vagy félnivalónk. Ebben a helyzetben a körmendi edzőlegenda, Patonay Imre intelmét tudnám idézni: csak lazán és könnyedén!

Sopronban csütörtökön 18 órakor kezdődik a párharc első mérkőzése, a második találkozót pedig vasárnap Zalaegerszegen rendezik meg, 19 órától. Ha lesz harmadik meccs, annak időpontja kedd (18.00), helyszíne pedig Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában