Bővült a mezőny

2019.08.22. 19:37

Indul a szezon a női labdarúgó NB II-ben

A tavalyinál bővebb mezőnnyel, de továbbra is két zalai csapattal rajtol a hétvégén a női labdarúgó NB II. új idénye.

Bedő István, Kühne László

A kupában hazai vereséggel indított a kék mezes Kanizsa – remélik, hogy szombaton sikerül nyerniük

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A ZTE FC tavaly a 3. helyen zárt az NB II. Nyugati csoportjában, most küzdelmes Magyar Kupa-továbbjutással melegítettek az új bajnokságra. Bővült a csoport létszáma, s így tizenkét csapat küzd majd a bajnoki címért és a jó helyezésekért.

– A sikeres MK-rajt után jó hangulatban várjuk a bajnokságot – mondta Pergel Andrea, a ZTE edzője. – A felkészülést július közepén kezdtük el, és heti háromszor edzettünk. Amatőr csapat lévén a gyakorlások látogatottsága finoman fogalmazva nem volt ideá­lis a nyári szabadságolások, és egyéb elfoglaltságok miatt. A bajnoki rajthoz közeledve nőtt a tréninget látogatók száma. Egy edzőmérkőzéssel és a Magyar Kupa-találkozóval készültünk a bajnokságra.

A kupában hazai vereséggel indított a kék mezes Kanizsa – remélik, hogy szombaton sikerül nyerniük Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A ZTE-nél húszas keret dolgozik. A régi játékosok közül Gáspár Krisztina kismama, Major Alexandra sérülésből lábadozik, Gerencsér Petra tanulás mellett már nem vállalta a további játékot. A többiek maradtak, új labdarúgót nem igazoltak.

– A bővülés miatt a mezőny egy részét nem ismerjük – hangoztatta Pergel Andrea –, a négy új együttesről nincsenek információink. Úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem fogalmazunk meg célkitűzést a csapat felé, öt-hat fordulónak el kell telnie, mire tisztázódnak az erőviszonyok. Egy biztos: minden mérkőzésen a maximumra törekszünk. Hogy mire lesz ez elég? Az a bajnokság végére kiderül.

A csapat idegenben kezd a Mosonmagyaróvár ellen. Első fordulóbeli ellenfelük nem ismeretlen számukra, tavaly is az NB II. Nyugati csoportjában szerepeltek a mosoniak. A bajnoki nyitányon nyerni szeretnének a zalaiak.

A Ziccer NLSE szombaton kezdi meg az új szezont. Benedek József edző tanítványai az FC Ajkát fogadják a Mindenki Sportpályáján 11 órakor. A kanizsai hölgyek tavaly az 5. helyen zártak, és tudnának örülni az újrázásnak.

– Az erőviszonyok csak menet közben tisztázódnak majd, de biztos, hogy a csoport nem lesz gyenge: a roppant erős Fehérvár mellett ott a Pécs, a Sopron, a ZTE és a jól erősítő Pápa is – fogalmazott a Ziccer trénere. – A mi játékosállományunk közben gyakorlatilag nem változott. Azzal az Ajkával kezdünk, mellyel tavaly egy-egy győzelem és döntetlen volt a mérlegünk a bajnokságban, tehát az összecsapás nem tekinthető lefutottnak. Hiányzóink ezúttal is lesznek, de a három pont reményében futunk majd ki a pályára. Összességében abban bízunk, hogy az 5–8. helyet el tudjuk csípni, ugyanakkor ezért biztosan meg is kell majd küzdenünk.

A Ziccer NLSE-nél abban is bíznak, hogy a közönség mind jobban felfedezi magának a csapatot. Elvégre a szurkolók jelenléte és támogatása számukra is sokat jelentene, illetve talán gólokban és pontokban is megmutatkozna a bajnoki mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában