másodszor

2019.12.02. 19:03

Már lehet nevezni a Csarnok Kupára 

A 2018-as Csarnok Kupa labdarúgó-teremtorna az egerszegi sportcsarnok foglaltsága miatt „elmaradt”, de persze csak képletesen, hiszen ez év januárjában megrendezték  Zalaegerszegen, így aztán az idén második alakalommal kerül sor a népszerű labdarúgótornára.

Bedő István

A sajtótájékoztatón balról Csilléry Balázs Péter, Balaicz Zoltán, Bánhegyi Péter és Horváth Éva Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

A csapatok december 27–29. között veszik birtokba a csarnokot – hangzott el a Csarnok Kupa hétfői sajtótájékoztatóján. A rendezvényt a város mellett, az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága, valamint az Intersport támogatja. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy 1981-ben rendezték meg először a Csarnok Kupát. A tömegsport rendezvény, szervesen illett bele, a hajdanán átadott új létesítmény profiljába, a hosszú sorozatot pedig – pár éves szünet után – egy idő után újra megszervezték. A városvezető remélte, hogy pár év múlva a megálmodott új csarnokban folytatódhat a sorozat. Balaicz Zoltán köszönetet mondott a támogatóknak. Hangsúlyozta, hogy az Intersport egerszegi részlegével évek óta jó a kapcsolata a városnak. Csilléry Balázs Péter az egerszegi Intersport ügyvezetője elmondta örömmel vették, hogy támogathatják a rendezvényt.

A sajtótájékoztatón balról Csilléry Balázs Péter, Balaicz Zoltán, Bánhegyi Péter és Horváth Éva Fotó: KT

A Csarnok Kupán december 27-én, az öregfiúk (45 év felettiek) korosztálya lép pályára, másnap a 34 év felettiek mérkőznek a kupáért. A felnőtt kategória küzdelmeit a zárónapon, vagyis december 29-én rendezik meg.

Nevezni a Csarnok Kupa weboldalán lehet december 19-ig. A rendezők mindhárom kategóriában 16 csapat nevezését fogadják el, s mindhárom kategória győztese hazaviheti a vándorserleget, mellette a dobogón végzett csapatok pénzdíjban is részesülnek. A felnőtt kategória első helyezettje például 200 000 forintot nyerhet, és díjazzák a második és harmadik helyezetteket is. Ugyanígy a két öregfiúk kategóriában is pénzjutalmat kapnak a dobogósok.

A Csarnok Kupa weboldalán minden szükséges információt megtalálnak a nevezni kívánó csapatok.

A rendezvény ingyen lesz látogatható a nézők számára, ezt Bánhegyi Péter, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok vezetője jelentette be. A torna ideje alatt e-sport bemutató is lesz a létesítményben, a konzolokat ingyen használhatják a nézők, de az éppen nem játszó csapatok játékosai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában