A ketrecharc áll közelebb hozzá

2020.01.29. 17:37

Most grappling-Eb-t nyert Molnár Benjamin

Az egerszegi Molnár Benjamin előszeretettel „kirándul” át egyik küzdősportágból a másikba, ám a korábbi birkózó és jelenlegi ketrecharcos a gyökerekhez (birkózás) mindig hű marad. Legutóbb az Ostravában megrendezett grappling-Európa-bajnokságon szerzett aranyérmet a 70 kg-os súlycsoportban.

Kerkai Attila

Molnár Benjamin az Ostravában rendezett grappling-Európa-bajnokságon. Csehországba még visszatér…

Fotó: ZH

A csehországi grappling-Eb-n az egerszegi harcos a 70 kg-os súlycsoport elit mezőnyében győzedelmeskedett, ám Molnár Benjamin a combat wrestling Eb-ről és a tavalyi év végén a világbajnokságról is arannyal tért haza. A mostani sikere kapcsán kérdeztük arról, tulajdonképpen melyik szakágban érzi igazán otthon magát.

Molnár Benjamin az Ostravában rendezett grappling-Európa-bajnokságon. Csehországba még visszatér…
Fotó: ZH

– Érdekes ez a kérdés, hiszen alapvetően ketrecharcos vagyok, az MMA-ban versenyzek, ám van egy lábsérülésem, amely miatt most nem tudok úgy készülni, mint szeretnék – árulta el kérdésünkre Molnár Benjamin. – Az éles helyzetek és a versenyzés szempontjából viszont mindenképpen indulni akartam viadalokon. Az, hogy ilyen jól sikerültek, számomra külön öröm. A grappling is közel áll a birkózáshoz, ennek a lényege, hogy tízperces meneteket rendeznek, nincs pontozás, a menet addig tart, amíg valamelyik küzdő fél nem tudja feladásra kényszeríteni a másikat. Ennek is két változata van, az egyik a gi grappling, vagyis az edzőruhában (kabát, öv, nadrág – a szerző) rendezett változat, a másik a nogi, amely a ruha nélküli kategóriát jelenti, amikor csak egy rövid sort vagy egy feszes felső lehet rajtunk. Én ez utóbbi kategóriában lettem most Európa-bajnok.

A birkózást pedig nem véletlenül említette az egerszegi sportoló. Ő is így kezdett, kötöttfogású birkózóként lapunk is számos alkalommal tudósított eredményeiről, bajnoki érmeiről. Később váltott a ma már a hagyományos küzdősportok népszerűségével vetekedő MMA-ra (mixed martial arts), a kevert harcművészetek ágára. Molnár Benjamin ebben látja a jövőt

továbbra is.

– Nagyon bízom benne, hogy a lábsérülésem most már rendbe jön, hiszen a rúgásokhoz ez elengedhetetlen – mondta. – Az MMA-nak a thai box és a birkózás az alapja, ezekben nem árt jártasnak lenni, nekem ugyebár adott volt. Áprilisban Budapesten rendeznek egy nagyszabású gálát, azon mindenképpen ott akarok lenni, és jól szeretnék szerepelni. Ám előtte még március elején az ADCC szervezet által rendezendő cseh nyílt bajnokságon tervezek indulni. Ez még a grapplingosok között lesz…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában