A Duocor-Makói SVSE-t fogadták

2020.02.16. 20:58

Jól kalkuláltak, nőtt a Tungsram Aquaprofit NSK előnye

A sakk NB I-es csapatbajnokság 6. fordulójában a Tungsram Aquaprofit NSK bajnoki címvédő együttese hazai asztalok mellett a Duocor-Makói SVSE-t fogadta.

Kühne László

Makszim Csigajev, a kanizsaiak első táblás sakkozója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Tungsram-Aquaprofit– Duocor-Makói SVSE 8:4

Eredmények (elöl a hazaiak):

Csigajev–Mihók döntetlen, Volokityin–Csonka döntetlen, Bánusz–Koszics döntetlen, Balogh Cs.–Farkas T. 1:0, Márkus–Hajnal 0:1, Ivanisevics–Tatár Kis 1:0, Kántor–Horváth Zs. döntetlen, Aczél–Szalai K. 0:1, Medvegy–Nagy Hegyesi 1:0, Ribli–Udvardi 1:0, Gara T.–Juhász B. 1:0, Gombócz–Kecskeméti 1:0.

Makszim Csigajev, a kanizsaiak első táblás sakkozója
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kanizsaiak azzal a szándékkal ülhettek a sakktáblákhoz, hogy lehetőleg győzzenek úgy, amivel előnyük a tabellán legalább ugyanakkora marad az üldözőik előtt. Ami e felett alakulna, az ha nem is bónusz, de mindenképpen megnyugtató lenne. Nos, végül nyolc pontot kasszíroztak és a kilátásaik még jobbak lettek.

– Ellenfelünk szívósan küzdött az asztaloknál – fogalmazott Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. – Erre is számítottunk, hiszen a makóiak ellen nagyon sokszor vívtunk már ilyen mérkőzéseket. Értesültünk a többi bajnoki eredményéről, előnyünk még nőtt is egy olyan meccs után, ahol a partik nagy hányada az utolsó pillanatokban dőlt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában