A lányok a kupával kezdik az új szezont

2020.07.24. 18:54

Átalakul a ZTE FC női együttese is: a középmezőnyt célozzák meg

A járványügyi helyzet javulása után lassan beindult a sport-élet. A labdarúgó NB I-ben befejezték a bajnokságot, és már a következő idényre készülnek, de nem akarnak lemaradni a gyengébb nem képviselői sem. Javában készül az új NB II-es idényére a ZTE FC női csapata is.

Bedő István

Pergel Andrea vezetőedző immár két hete vezényel edzéseket a továbbra is NB II-es ZTE FC női csapatának

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A kék-fehéreket továbbra is Pergel Andrea vezetőedző készíti fel.

– Bő két hete tartok edzéseket a lányoknak – vágott a közepébe Pergel Andrea. – Kialakult egy tizennyolcas keretünk, heti három tréninggel készülünk a bajnokságra. Amatőrcsapat lévén az edzések látogatottsága változó, hiszen a mai világban első a megélhetés, a munka, amit tudomásul veszek. A lányok szorgalmára nem lehet panasz, lelkesen végzik a gyakorlatokat.

Pergel Andrea vezetőedző immár két hete vezényel edzéseket a továbbra is NB II-es ZTE FC női csapatának Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A ZTE játékoskeretében történtek változások. Soproni Kira Budapesten tanul tovább, egy fővárosi másodosztályú csapatba igazolt. Széplaki Rebeka, aki éveken át erősítette a ZTE-t, a megyei bajnokságban folytatja, hiszen munkahelyi elfoglaltság miatt már nem vállalta a magasabb osztályt. Csincsa Szidónia befejezte a labdarúgást. Az új játékosok Kozma Enikő Nagykanizsáról, Bertók Laura Szombathelyről, Pápáról érkezett Török Patrícia.

Edzőmérkőzéseket nem terveznek a ZTE-nél, elsősorban a munkahelyi elfoglaltságok miatt. A csapat tagjai alkalmi tornákon szerepelnek, és ezeken szerezhetik meg a szükséges állóképességet. Pergel Andrea csak akkor játszana edzőmérkőzést, ha arra a keret döntő többsége összejönne, ám elmondása szerint erre kevés az esély. A bajnokság – a zalaiak nagy örömére –, továbbra is két csoportban zajlik, így vendégként nem kell átutazniuk az egész országot. A ZTE FC a Nyugati csoportba került, ám a 14 csapatos mezőny 13-ra csökkent, hiszen a kanizsai Ziccer NLSE visszalépett a bajnokságtól, a megyeiben indul.

– A Nyugati csoportban vannak új és régi csapatok – folytatta Pergel Andrea. – Az egyik új a Puskás Akadémia, az együttes minden bizonnyal meghatározó szerepet tölt be a bajnokságban, hiszen az U 19-es bajnokságból ismerem őket. A Szentlőrinc csapata „sötét lónak” számít a mezőnyben, a régieket figyelve pedig megállapítható, hogy mindenhol történtek mozgások. A Fehérvár FC-től mentek el, de biztosan erősek lesznek idén is. Minden bizonnyal esélyes lesz a bajnoki címre a Kozármisleny csapata, amely a múlt idényben remekelt, és végig a tabella élén állt. A középcsapatok közül a Sopron nagyon beerősített. A csapatokat menet közben ismerjük meg, amatőr együttesként a középmezőny célozhatjuk meg. A csoport erőssége minden bizonnyal 5-6 forduló után tisztázódik.

A ZTE FC augusztus 15-én Magyar Kupa-meccsel indítja az idényt az Ajka ellen. Az NB II-es szezont augusztus 29-én Balatonfüreden kezdik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában