repülő- és az autómodellezés

2020.10.09. 20:04

Bajnoki címük is lett

A koronavírus-járvány a technikai sportokat, közöttük a repülő- és az autómodellezést is sújtotta, mivel a versenyszezonból majdnem négy hónap kiesett. Ilyen előzmények után került sor az autómodellezők négyfordulós országos bajnokságára a kaposvári és a pécsi pályán.

Kerkai Attila

A Mayer család, középen a bajnok, Mayer Hajnalka

Fotó: ZH

A Zalaegerszegi Városi Modellező Klubot (ZVMK) Mayer Imre és lányai képviselték. A 2,5 köbcentiméteres osztályban Mayer Imre szoros küzdelemben végül ezüstérmes lett. A 3,5 ccm-es Monza osztályban Mayer Hajnalka lett az idei bajnok, úgy, hogy a másik, WMCR (3,5 ccm) osztályban még egy bronzot is szerzett. Ugyanitt testvére, Mayer Viktória a 4. helyezett lett.

A Mayer család, középen a bajnok, Mayer Hajnalka
Fotó: ZH

A repülőmodellezők pedig a tapolcai repülőtéren, a Novum Kupán vettek részt, a máskor nemzetközi versenyen ezúttal az ismert körülmények miatt most csak hazai modellezők indultak, köztük a ZVMK versenyzői. Az F1H vitorlázó kategória felnőttversenyén Szteblák Tamás ezüstérmes lett. Az összevont serdülő és ifjúsági korosztály versenyén két idősebb korú versenyző mögött a még serdülő Zarándok Levente (ZVMK) bronzérmet szerzett.

Az összevont ifi és serdülő csapatversenyben a Zarándok Levente, Nagy Gergő és Bajzik Bálint összeállítású serdülőcsapat szintén bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában