Sport

2021.01.27. 12:16

Idén sem marad el a kosaras díjátadó

Az idén éppen harminc éve annak, hogy a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elindított egy azóta is élő hagyományt, melynek keretében évről évre díjazza a sportág legjobbjait a megyében. Az idei díjátadó mégis más lesz a sorban, például mert nem a szokásoknak megfelelően, január végén rendezik meg.

Kerkai Attila

A megyei szövetség 1991-ben díjazta először az előző esztendő legjobbjait, és milyen érdekes: akkor az ifjúsági férfiak között éppen az a Török Róbert lett a legjobb, aki ma a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője. A kezdeményezést dr. Villányi Antal, a megyei szövetség elnöke indította el és ápolja azóta is nagy gonddal, a hagyomány azonban a vírushelyzet miatt most akár meg is szakadhatna. De a ZMKSZ nem szeretné ezt. Sőt, mint megtudtuk, az idei díjátadót is tervezik megrendezni, de a ceremóniára várhatóan majd csak április–májusban kerülhet sor.

– Jelen pillanatban sajnos nem lehet megrendezni a díjátadót, amelyet általában január végére szoktunk meghirdetni – mondta el érdeklődésünkre Török Róbert. – A helyzet abból a szempontból is egyedi, hogy a tavalyi bajnokságok félbeszakadtak, csonkára sikeredtek. Nem fejeződtek be a pontvadászatok, az új kiírás pedig az ismert nehézségek miatt meglehetősen nehezen indult. Ám a hagyományt így sem szeretnénk megszakítani. Mindenképpen arra törekedünk, hogy tavasz folyamán megtartsuk a díjátadót.

Kiemelt kép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában