Közösségépítő térré is válhat

2021.01.25. 21:03

Neszelében is van már műfüves pálya, ugyanis igény mutatkozott rá

Újabb műfüves sportpályával lett gazdagabb a zalai megyeszékhely, azon belül is Neszele városrész.

Kerkai Attila

Németh Gábor (balról) és Balaicz Zoltán az átadáson

Fotó: KT

Első hallásra persze fel lehet kapni a fejünket arra, hogy mi indokolja Neszelén egy ilyen pálya megépítését, amire a választ Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselőjének szavai adták meg. Mint elmondta a hétfői, sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson, a családi házas övezet egyre bővül, s már korábban is megkeresték az itt lakók, hogy a sportolási és szabadidős tevékenységükhöz szükség lenne egy megfelelő létesítményre. Az MLSZ pályaépítési programjának köszönhetően így valósult meg a 12x24 méter játékterű műfüves pálya. A 15,5 millió forintos beruházás 90 százalékát a labdarúgó- szövetség biztosította, 10 százalékos önrész mellett.

Németh Gábor (balról) és Balaicz Zoltán az átadáson
Fotó: KT

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az átadón abbéli reményének adott hangot, hogy a sportpályával és a mellette lévő, további csinosításra szánt területtel egy kisebb helyi közösség is kialakulhat, ami fontos az itt élőknek is. Annak is örült, hogy a megyeszékhely több hasonló pályával gazdagodott a pályaépítési program kere­tében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában