A PINKK bizonyult jobbnak

2021.04.03. 20:28

Nem tudott élni az utolsó eséllyel a ZTE NKK

Három negyeden keresztül vezetett, a végén mégis kikapott a ZTE NKK a PINKK Pécsi 424 csapata ellen a playout harmadik mérkőzésén.

Jóna István

ZTE NKK- PINKK Pécsi 424 60-71 (21-16, 18-21, 11-16, 10-18)

Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Boros, Vida, Németh

ZTE NKK: Dzombeta 10, Horváth Fru. 7, Kulcsár 7/3, Szabó 6, Tuchscherer 12, Csere: Horváth Fa. 5, Mányoky 5/ 3, Saad 8/3, Úr. Vezetőedző: Ambrus Péter

PINKK Pécsi 424: Vorpahl 19/6, Tenyér, Zubac 18, Kovács 11, Demeter 6, Csere: Jáhni 8/6, Zsilinszky 2, Horváth Zsa., Szücs 7, vezetőedző: Vanja Miljkovic

Nem elég koncentráltan kezdett a házigazda és Ambrus Péternek másfél perc után időt kellett kérnie (0-5). Használt a fejmosás, hiszen a 2. percben egy remek passz után Horváth Fruzsina szerezte a zalaiak első kosarát, amit Szabó közelije követett (2-5). A 4. percben Dzombeta büntetőivel egy pontra feljött a ZTE NKK (6-7). Nagyon akart mindkét együttes, de sok hibával is játszottak. A 6. percben Szabó büntetőivel és Dzombeta labdaszerzés után szerzett ziccerével kiegyenlítettek a hazaiak (12-12). A negyed hajrájában összeállt a zalaiak védekezése és támadásban is jöttek a pontok. Előbb Szabó közelijével átvették a vezetést, majd Mányoky távolijával már öt ponttal mentek (19-14). Vendég időkérés után Mányoky duplájával őrizte előnyét a ZTE NKK (21-16).

A második negyed elején jól működött a hazaiak védekezése, de támadásban ziccereket hibáztak. A 12. percben Tuchscherer középtávolijával már hét ponttal vezetett a ZTE, de elég volt egy kis kihagyás és lefaragta hátrányát a PINKK (23-21). A legjobbkor szédült a gyűrűbe Gabi Saad távolija, majd Horváth Fruzsina faulttal együtt szerzett kosarat (29-21). Nagy küzdelem folyt a parketten, egymás hibáiból éltek a csapatok. A hazaiak meglepően jól szedték a lepattanókat. A játékrész második felében hullámvölgybe került, a vendégek pedig Vorpahl vezérletével felzárkóztak (32-28). Sikerült gyorsan kilábalni a gödörből a ZTE NKK-nak és a Horváth ikrek kosaraival tartani tudták előnyüket (36-31). A félidő végén jó védekezésének köszönhetően a hazaiak mehettek előnnyel pihenőre (39-37).

Kulcsár egy hármassal nyitott a nagyszünet után, társai pedig kemény és harcos védekezéssel. Sokat járt a labda a zalai kezeken és jöttek a pontok is (46-39). Nem tudott mit kezdeni a PINKK a zalaiak sokmozgásos játékával. A negyed második felében fáradni látszottak a hazaiak és közelebb tudott jönni a PINKK (49-45). A 28. percben Jahni közelijével egy pontra zárkózott a vendégcsapat, majd Kovács büntetőivel kiegyenlítettek (50-50). Az utolsó másodpercben Jáhni hármasával átvette a vezetést a PINKK (50-53).

Jáhni újabb hármasával került lőtávolon kívülre a vendégcsapat. A nagyobb baj az volt, hogy egy perc alatt Horváth Fruzsina és Szabó Petra is kipontozódott. Összeszorított fogakkal mentek tovább a hazaiak és Horváth Fanni és Dzombeta kosaraival megfelezték a különbséget (54-58). A 34. perc elején Vorpahl hármasával távolodtak a vendégek (54-61). A 36. percben Zubac ellen fújtak sportszerűtlen hibát, Dzombeta büntetőivel pedig elindult felfelé a ZTE NKK. A bónusztámadásból újabb kosarat szerzett a bosnyák irányító (58-62). A vendégek az utolsó három percre elvesztették legjobbjukat, Vorpahlt. A 38. percben Kulcsár büntetőivel négy pontra még feljött a ZTE NKK, de sajnos a végjátékban ismét alulmaradt.

A PINKK győzelmével biztosította helyét az élvonalban, a ZTE NKK pedig már biztos utolsó lesz az idei kiírásban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában