Frissen Zalából

2021.06.06. 20:34

A vívóknál hetente rendezik meg a korosztályos magyar bajnokságokat

A Zalaegerszegen rendezett újonc tőrvívó magyar bajnokság után a serdülők kerültek a fókuszba, akik a Törekvés SE, illetve az UTE otthonában küzdöttek meg az országos bajnoki címért és a helyezésekért.

Kerkai Attila, Kühne László

A ZVE hetedik helyezett fiú tőrcsapata

Fotó: ZH

Az előző héten még házigazda Zalaegerszegi Vívó Egylet ezúttal vendégként vett részt az ob-n, és az egyesület korosztályos és fiatalabb versenyzői is pástra álltak. A csapatversenyben sikerült jobb helyezéseket elérniük a megyeszékhelyi vívóknak, ami fiatal együtteseik részéről dicséretes helytállás. Méghozzá azért, hiszen a legjobb nyolc közé úgy a ZVE leány, mint a fiú csapata is bekerült.

A ZVE hetedik helyezett fiú tőrcsapata
Fotó: ZH

A leányok együttese (Antal Katalin, Habuczky Vanda, Makaró Hanna, Simon Borbála) a 6. helyen végzett, míg a fiúk (Benedek Csongor, Moór Sámuel, Szabó Bálint, Szabó Bence) a 7. helyen fejezték be a küzdelmeket.

Az egerszegi lányok a hatodik helyen zárták a küzdelmeket
Fotó: ZH

Az egyéni küzdelmekben a ZVE sportolóinak ezúttal nem sikerült a nyolc közé kerülni. A leányoknál az egerszegiek közül a legjobb helyezést Simon Borbála érte el, aki 18. lett, a fiúknál pedig a 16. helyen végzett Benedek Csongor.

Az UTE vívóközpontjában rendezték a serdülő fiú és női kard országos bajnokságot, melyen a Nagykanizsai TE 1866 versenyzői is indultak. Fiú kard egyéniben a legjobb helyezést Tolnai Tóth Zétény érte el, aki a 13. helyen végzett, míg a lányoknál Kiss Dorottya a 19. lett. Fiú csapatban az NTE II. (Tolnai Tóth Zétény, Pogány Péter, Horváth Zsombor) nyolcadik lett, ugyanis két vívójuk sérülést szenvedett, így a hetedik helyért már nem tudott kiállni a csapat. Az NTE II (Bedő Barnabás, Németh Csaba, Csiszár Áron és Bogdán Nimród) a 12. lett.

Szombaton és vasárnap Nagykanizsa adott otthont az újonc korú fiúk, illetve lányok kard magyar bajnokságának. Az eredményekről későbbi számunkban tudósítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában