Frissen Zalából

2021.06.27. 20:20

Alig kezdődött el, máris elérte a célját az AquaCity strandröplabda-bajnokság Egerszegen

Remek hangulatban és maximá­lis csapatlétszámmal zaj­lott le az AquaCity strandröplabda-­bajnokság első fordulója szombaton. A rutinos résztvevők mellett sok fiatal is kipróbálta tudását a homokos pályákon.

Jóna István

A női párosok versenyében második helyen végző egerszegi csapatból Samu Barbara szervál

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE RK jóvoltából idén sem maradunk strandröplabda-bajnokság nélkül a megyeszékhelyen. Az első fordulóra villámgyorsan beteltek a helyek, így összesen huszonnégy duó indult, avagy 8-8 női, férfi és vegyes páros vetélkedett a kategóriákban a forduló bajnoka címekért. A nagy hőség mellett némi felüdülést jelentett a lengedező szél, ami azonban időnként meg is tréfálta a játékosokat.

Horváth Richárd szervező elmondta: külön öröm volt számukra, hogy a klub sok utánpótláskorú játékosa vett részt a tornán.

A női párosok versenyében második helyen végző egerszegi csapatból Samu Barbara szervál
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– A fiatalok hamar alkalmazkodtak a körülményekhez, élvezettel vetették magukat a küzdelmekbe, s meccsről meccsre egyre ügyesebben strandröplabdáztak – értékelt Horváth Richárd. – A célunkat már most elértük: új játékosokat ismertettünk meg sport­águnk szabadtéri változatával.

Hosszú labdamenetek, nagy vetődések, óriási mentések jellemezték a játékot, és mellette remek hangulat uralkodott a pályákon kívül is.

Eredmények. Nők: 1. Molnár Dorka, Végh Júlia (Szombathely), 2. Radóczi Laura, Samu Barbara (ZTE RK), 3. Horváth Alíz, Pete Vanda (ZTE RK). Férfiak: 1. Domokos Ádám, Tompa Dávid (ZTE RK), 2. Koós Krisztián, Horváth Richárd (ZTE RK), 3. Gyenes Zoltán, Kiss Gergely (ZTE RK, SZoESE). Vegyes: 1. Domokos Fanni, Domokos Ádám (ZTE RK), 2. Végh Júlia, Simon Dávid (Szombathely), 3. Radóczi Laura, Horváth Richárd (ZTE RK).

A következő zalaegerszegi fordulót július utolsó szombatján rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában