Frissen Zalából

2021.07.02. 21:08

30. alkalommal ünnepeltek a zalai kosárlabdázók

Harmincadik alkalommal díjazta a Zala Megyei ­Kosárlabda Szövetség a megyei kosár­labdaélet legjobbjait. Rendhagyó módon, ezúttal a 2020/21-es bajnoki szezonra osztották ki a díjakat.

Jóna István

A díjazottak és díjátadók, balról: Németh Csaba, Hodola Richárd, Bodnár Péter, Simó Bence, dr. Villányi Antal, Balaicz Zoltán, Baa Dominika, Török Róbert, a megyei szövetség titkára, Lovas Dávid és dr. Kardos Csaba

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Nem szokványos időpontban rendezték a nagy múltú díj­átadót, hiszen a pandémia ­miatt a január végi esemény július elejére csúszott át.

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a járványnak a város sportjára gyakorolt hatásairól beszélt. Elmondta, hogy az önkormányzat elkészített egy sportkoncepciót, amely az egyéni és a csapatsportágak jövőjét, támogatási rendszerét érinti. Infrastrukturális fejlesztésként a 20 milliárd forint beruházásból megvalósuló multifunkciós sport és rendezvénycsarnokot hozta példának.

A díjazottak és díjátadók, balról: Németh Csaba, Hodola Richárd, Bodnár Péter, Simó Bence, dr. Villányi Antal, Balaicz Zoltán, Baa Dominika, Török Róbert, a megyei szövetség titkára, Lovas Dávid és dr. Kardos Csaba Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára úgy fogalmazott, hogy rendkívül feszült szezont hagyunk mögöttünk, melyben szinte egyedüliként a kosárlabdázók a teremsport­ágak közül, minden egyes bajnokságot végigjátszottak.

A köszöntők után a díjátadó következett.

Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A 2020/21-es szezonban a legjobb női utánpótlás-játékosnak járó díjat Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE) kapta. A legjobb felnőtt női játékos díját Miljana ­Dzombeta (ZTE NKK) érdemelte ki. A legjobb férfi-utánpótlás-­játékosnak Simó Bencét, a (ZTE KK) választották. Legjobb felnőtt férfijátékos ­Szabó Zsolt (ZTE KK) lett, míg a megyei bajnokság legjobbja Lovas Dávid (Kanizsa KK). A legjobb edzőnek járó díjat a ZTE KK U14-es csapatával ezüstérmet szerző Németh Csabát választották. A Kosárlabdáért Zala Megyében Díjban dr. Kardos Csaba és Hodola Richárd részesült.

Zárásként Téczeli Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője és Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárszövetség ügyvezetője adta át dr. Villányi Antalnak, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnökének a gyémántdiplomáját, és köszöntötték őt közelgő születésnapja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában