Frissen Zalából

2021.09.07. 20:00

Bicsák Bencét és Szűcs Valdót köszöntötték Zalaegerszegen

„Sportos nap” volt a kedd Zalaegerszegen, hiszen a teniszpályák avatása mellett két olyan sportolót köszöntött Balaicz Zoltán polgármester, akikért néhány hete nagyon sokan szorítottak egyrészt itt Zalában, de országszerte is. Két egerszegi fiatalemberről van szó, az atléta Szűcs Valdóról és a triatlonista Bicsák Bencéről.

Kerkai Attila

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere mellett a nemrég még Tokióban jeleskedő két egerszegi sportoló. Bicsák Bence (balról) és Szűcs Valdó teljesítményét elismerik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

– A főszereplők ők, és ha lehetett volna, akkor itt ülne köztünk Illés Fanni paralimpiai bajnok úszónk is, de most nem sikerült megszervezni ezt. Ő ugyan nem zalaegerszegi születésű, de éveken át itt tanult a Mindszenty-iskolában, és az egerszegi úszóklub tagjaként érte el első sikereit. Azt gondolom, úgy illő, hogy az ő neve is elhangozzék – e szavakkal nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. – Viszont itt van személyesen Szűcs Valdó és Bicsák Bence. A két fiatalt én köszöntöm, de rajtam keresztül Zalaegerszeg minden polgára is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere mellett a nemrég még Tokióban jeleskedő két egerszegi sportoló. Bicsák Bence (balról) és Szűcs Valdó teljesítményét elismerik
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC atlétája 13,40 mp-es eredménnyel a 110 méteres gátfutásban a 13. helyen végzett Tokióban. Ő elmondta, hogy abszolút olimpiai hangulatban érezte magát Tokióban, és szerinte mindent megtettek a szervezők, hogy a sportolók is így érezzék magukat. Egy valami mégis hiányzott…

– Nézők nem lehettek a lelátókon, így az élmény is elmaradt, hogy egy nyolcvanezres stadionba úgy érkezzünk meg, hogy ennyi ember köszöntsön bennünket – hallottuk Szűcs Valdótól. – Nekem pedig nyolc századmásodperc hiányzott ahhoz, hogy a döntőbe kerüljek. Viszont ez ad motivációt is, hogy 2024-ben Párizsban már ott legyek a legjobbak között.

A zalaegerszegi Bicsák Bence néhány éve már a pécsi PSN Zrt. színeiben sportol, de ma is egerszeginek tartja magát. Ő hetedikként végzett a férfiak triatlonos versenyében.

– Nekem is az első olimpiám volt a tokiói – mondta. – Sok nehézséggel küzdöttem, formán kívül is éreztem magam, és sérülés gyötört, ám odakint teljesen felszabadultam. Nekünk annyiban szerencsénk volt, hogy a triatlonos pálya egy része Tokió utcáin vezetett, ahol lehettek nézők. Ők tényleg hősökként tekintettek ránk. Azt, hogy miként sikerült ez a hetedik helyezés, bevallom, most sem tudom… Biztosan annyian küldtek nekem erőt itthonról, hogy ez végül összejött.

Balaicz Zoltán emléklapot adott át a két sportolónak mostani teljesítményük elismeréséül, hogy legközelebb ez is adjon erőt nekik.

Mert sokan figyelnek rájuk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában