pontbegyűjtő csb

2021.11.09. 19:47

Meglepetésarany is jutott a zalai tájfutóknak az országos csapatbajnokságon

Az Aggteleki-karszton zajlott le a tájfutók országos pontbegyűjtő csapatbajnoksága is. A versenyen összesen 217, egyenként háromfős csapat állt rajthoz, és szép zalai siker is született.

Kerkai Attila

A Göcsej KTFE érmes versenyzői

Forrás: Zalai Hírlap

A beszámolók szerint az indulók számára a pálya és a terep komoly taktikai kihívást is jelentett, de a zalai tájfutók ezúttal sem maradtak bajnoki cím nélkül. Volt ebben meglepetés is: az N14-es korcsoportban a Trió Egerszeg ZTC csapata nagyszerűen osztotta el a pontokat, melyeket nekik sikerült a leggyorsabban összegyűjteniük, így – szoros versenyben – országos bajnoki aranyérmet szereztek. A szeniorok közt az N125-ös kategóriában is ZTC-s győzelem született, de itt tulajdonképpen a papírforma érvényesült. Ugyancsak dobogós lett, hiszen a második helyen ért célba a Göcsej KTFE az N105-ös korcsoportban, míg a Trió Egerszeg ZTC szenior csapata az F145-ben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A Göcsej KTFE érmes versenyzői
Fotó: Zalai Hírlap

Érmes és pontszerző zalai csapatok. Nők, N14: 1. Trió Egerszeg ZTC (Porgányi Emma, Molnár Csenge, Dóra Csepke), 6. Göcsej KTFE (Kovács Anikó, Czigány Emma, Schmal Kitti). N16: 4. Trió Egerszeg ZTC (Trellák Júlia, Radó Gyöngyvér, Francsics Tamara), 6. Göcsej KTFE (Ráduly Anna, Salopek Dorja, Czebei Luca). N18: 5. Trió Egerszeg ZTC (Kolcsár Panna, Antal Sára, Csiszár Gyopár). N105: 2. Göcsej KTFE (Bertóti Diána, Szivák Ildikó, Császár Éva). N125: 1. Trió Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Pap Viktória, Porgányiné Henrich Piroska).

Férfiak, F14: 6. Göcsej KTFE (Mézes Botond Csegő, Czigány Mátyás, Hegedűs Márton). F18: 6. Göcsej KTFE (Salopek Tihon, Geszti Márton Péter, Hegedűs Máté), 7. Trió Egerszeg ZTC (Kovács Zsolt, Dóra Tóbiás, Nagy Levente). F145: 3. Trió Egerszeg ZTC (Sárecz Lajos, Mitró Zoltán, Fehér Ferenc), 4. Göcsej KTFE (Tihomir Salopek, Varga József, Mézes Tibor Sólyom).

A Trió Egerszeg-ZTC érmes versenyzői a csapatbajnokság után

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában