szuperliga

2021.11.19. 19:24

Tekerangadó jön, de halasztottak volna…

Tekerangadó következik a férfiak Szuperligájában, azonban a szombati (13.00) ZTK-FMVas–Szeged összecsapás ismét nem mentes a felhangoktól.

KA, BI

Kozma Károly ott lesz a pályán a Szeged ellen Fotó: Katona Tibor

Újra rendezhetnek mérkőzéseket az egerszegi Városi és Ifjúsági Sportcentrum tekecsarnokában, hiszen végeztek a pálya felújításával. Igaz, rohamtempóban kellett befejezni, hiszen a sportági szövetség nem engedélyezte már tovább a ZTK-FMvas pályaválasztói jogának felcserélését november elseje után. Mindezt sérelmezték az egerszegiek.

Kozma Károly ott lesz a pályán a Szeged ellen Fotó: Katona Tibor

A múlt héten pedig a csapatkapitány Nemes Attila koronavírus-megfertőződése miatt elhalasztották az Ajka elleni idegenbeli mérkőzésüket. Ezt szerették volna erre a hét végére is…

– Valóban benyújtottuk kérelmünket, azonban a szövetség nem járult hozzá a halasztáshoz – szögezte le Takács László, a ZTK elnöke. – A hivatalos indoklás szerint az érintett tekés tíznapos karanténja szombaton fél nyolckor lejár, tehát a déli kezdéskor már rendelkezésre állhat. Megírtuk, hogy orvosilag sem javasolt ilyen fertőzés után azonnal pályára lépni, ráadásul tünetmentes személy is fertőzhet még hetekig. Nyilvánvaló, hogy az ő hiánya gyengíti az esélyeinket, hiszen egyik kulcsjátékosunkról van szó. Mi azt szerettük volna, ha fair körülmények között dől el a bajnoki cím, hiszen e két csapat harcol érte. Nem értjük ezt a hozzáállást. És a pályaválasztói jog felcserélésénél is, hiszen más csapatoknak a jelzett időpont után is adtak erre lehetőséget. Úgy érezzük, kettős mércét alkalmaznak velünk kapcsolatban.

Azt azért tegyük hozzá: tavasszal, szintén a bajnoki címről döntő találkozóra viszont a ZTK-FMVas nem utazott el Szegedre. Akkor az állt a háttérben, hogy a szövetség a hatályos rendelkezéseknek megfelelően engedélyezte az oltási igazolással rendelkező nézők jelenlétlét a mérkőzésen. Az egerszegiek arra hivatkoztak, csapatukban nem minden játékosa van még beoltva koronavírus elleni vakcinával, másik részük pedig még csak az első adagot kapta meg.

De talán jobb, ha a pályán történtekre figyel mindenki. Fehér László, a ZTK edzője is érzékeny veszteségként tekint egyik legjobbjuk távolmaradására.

– Nincs halasztás, de ismerve a fiúk elszántságát azt mondom, hogy ötven-ötven százalék az esély mindkét félnek. Ez egy ki-ki mérkőzés lesz, a tudás megvan a csapatokban. Döntő inkább az lesz, hogy fejben ki lesz ott jobban a meccsen – mondta Fehér László.

Az egerszegi női tekecsapat is pályán lesz, hiszen a ZTE-ZÁÉV TK idegenben játssza le a visszavágót a Magyar Kupában Az első találkozón fölényes egerszegi siker született.

ZTE ZÁÉV – Bátonyterenyei TK 8:0 (3311:2973)

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Monostori 536–Varga 475, Hegedüs 577–Bíró 491, László 560–Benéné 469, Airizer 567–Jakab 517, Csurgai (Fábián) 553–Kovács 534, Gál 538–Rácz 487.

A szerényebb képességű vendégeknek a becsületpont megszerzésére sem volt esélyük. Elmondható: a továbbjutás eldőlt, a visszavágó formalitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában