Alsóházi ellenfelek

2022.03.18. 18:40

Labdarúgó NB III.: vasárnap a ZTE II. játszik itthon

Vasárnap a 26. forduló mérkőzései kerülnek sorra a labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában. A három érintett zalai alakulat közül ezúttal a ZTE FC II. játszik hazai környezetben.

Varga Andor, Khüne László

Kékben Kámi Belián (ZTE II.) a Bicske elleni meccsen Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Az egerszegiekre rá is fér, hogy külső körülmények mozdítsák elő sikerüket, hiszen legutóbbi három mérkőzését elvesztette a csapat, amivel visszacsúszott a tabella 15. helyére. Egyetlen pontra attól a Komáromtól, amely a „legjobb kieső” pozíciót foglalja el, s amely a vasárnap 13 órakor kezdődő találkozón a vendég lesz Egerszegen. Hatpontos mérkőzésre van tehát kilátás, melyen a hazaiak csak a három ponttal lehetnek igazán elégedettek.

 

Kellemesebb helyzetben, a 8. helyen áll az FC Nagykanizsa, mely 15 órai kezdettel a 18. pozícióban (a ZTE-től 2 pontra lemaradva) szerénykedő SC Sopron vendége lesz.

 

– Bármilyenek a Sopron eredményei, számunkra minden idegenbeli meccs külön kihívás, ezért óvatosan fogalmaznék az esélyeket illetően – mondta Gombos Zsolt, a zalaiak trénere. – Az ETO Akadémia elleni siker persze jót tett a csapatnak és szeretnénk most is három ponttal gazdagodni. Azzal együtt, hogy a támadó szekciónkból több játékos (Vlasics, Szabó P., Béli) hiányzik sérülés miatt.

 

Az Andráshida éppen egy hete mozdult el az utolsó helyről, s most ugyancsak alsóházi ellenféllel találkozik: a még éppen nem kieső, 16. Balatonfüred pályájára futnak ki játékosai 14 órától. Az egerszegiek lemaradása nagy, 12 pont hátrányt kellene ledolgozniuk, hogy még egy helyet előrébb léphessenek a tabellán, de épp emiatt lehetnek talán veszélyesek a tavasszal: veszítenivaló nélkül futballozhatnak minden alkalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában