Kár volt az első napi rontásokért…

2022.09.14. 19:19

Sike bronzérmes, Major 12. lett

Sike Renáta bronzérmet szerzett kedden a Wroclawban zajló sportlövő Európa-bajnokságon a női sportpisztolyosok versenyében, ezzel éppen lemaradt a párizsi olimpiai kvótáról. Major Veronika jól lőtt a második körben, de végül a 12. helyen zárt.

ZH

Fotó: archív

A BHSE világbajnoki bronzér­mese, Sike Renáta a 30+30 lövéses alapverseny mindkét felében kiegyensúlyozottan lőtt és 583 körrel magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé. A döntőben aztán harmadik lett, így éppen lecsúszott a második helyezésről, ami már párizsi olimpiai kvótát ért volna. 

Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK tokiói olimpikonja, és világranglista-vezetője az első nap, még kedden sokat rontott, és csak a 26. helyen állt. A gyors rész kimondottan jól sikerült neki, kiválóan lőtt, de végül két körrel lemaradt a döntőről. Major Veronika végül az összesítésben a 12. lett, az elért 580 körös teljesítménnyel. 

A lengyelországi kontinensviadalon négy ötkarikás egyéni számban összesen nyolc kvótát osztanak ki a párizsi játékokra, minden számban az első két-két helyezettnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában