Sportlövészet

2023.01.16. 16:18

Major Veronika GP-győzelme Rusében

Két érmet szerzett a magyar csapat a szlovéniai Rusében rendezett légfegyveres Grand Prix-versenyen, melyen a női pisztolyosok között Major Veronika győzött, Sike Renáta pedig harmadik lett.

ZH

Major Veronika győzelemmel térhetett haza

Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A rangos viadalon szinte a teljes magyar válogatott szerepelt, és elsősorban a pisztolyosok remekeltek. A nőknél a BEFAG Keszthelyi Erdész LK tokiói olimpikonja, Major Veronika az alapversenyben 577 körrel negyedik lett, míg Sike Renáta 572 körrel hatodik volt. A 25 lövéses nyolcas döntőben előbbi 246,2 körrel második lett, utóbbi pedig 242-vel harmadik. Major így aranymérkőzést vívhatott a tajvani Vu Csia Jinggel, akit 17-13-ra győzött le.

Férfi pisztolyban a tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Tátrai Miklós 581 kört ért el az alapversenyben, a nyolcas döntőben pedig 248,2 körrel a negyedik helyet szerezte meg.

Mészáros Eszter a női puskások alapversenyében 630,4 körrel a második helyen biztosította helyét a nyolc között, ahol végül a hetedik hely lett az övé. A férfi puskásoknál Somogyi Péter, a ZTE SKK vb-negyedik helyezett sportlövője az alapversenyben a legjobb magyarként 18. helyen végzett 626,9 körrel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában