A Salla Ring lesz az egyik helyszín

2023.01.11. 10:00

Roncsderbyt rendeznek Zalalövőn

Ismét lesz zalai helyszíne annak a nagyszabású roncsderby versenysorozatnak, amit első ízben még 1995-ben indítottak útjára a technikai sportág Dunántúlon működő egyesületei, sportköri szakosztályai, illetve versenyautóval rendelkező magánszemélyei és baráti társaságai.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői Salla Ringen másfél éve rendeznek versenyeket

Forrás: ZH Archív/Gyuricza Ferenc

A 11 futamból álló bajnokság szervezője a Dunántúli Roncsderby Szövetség, a 2004-ben létrehozott Magyar Országos Roncsderby, Amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetsége jogutódjaként létrehozott szervezet lesz. A versenysorozat április 30-én Rábatöttősön kezdődik s szeptember végéig tart. A 11 futamból eddig tíznek nyilvános a helyszíne, ezek között mindössze egyetlen zalai pálya szerepel, a másfél éve megnyitott zalalövői Salla Ring, ahol június 18-án tartanak versenyt. A további futamokat Sümegen és Szombathelyen, valamint a somogyi Ádándon, a vasi Pápocon és Vámoscsaládon, illetve a veszprémi Nyírádon rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában