Vívás

2023.02.23. 09:46

Rubin Mattia, a ZVE tőrözője kadett Európa-bajnok!

Remek magyar és immár zalai siker született a Tallinban zajló kadett és junior vívó Európa-bajnokságon. Rubin Mattia, a ZVE tőrözője megnyerte a kadett korosztály Európa-bajnoki küzdelmét.

Kerkai Attila

Rubin Mattia edzőjével, Fekete Gáborral

Fotó: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

A múlt héten vele készült riportunkban már szó esett a tallini Európa-bajnokságról, ahová – mint mondta – úgy utazik el, hogy szeretné azt megnyerni. Nos, szavatartó fiúnak bizonyult Rubin Mattia, aki az idei évtől igazolt a ZVE kötelékébe és Fekete Gábor edző irányításával készül, hiszen nagyszerűen versenyzett.

Fotós: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

A legjobb nyolc között előbb a lengyel Idzi Durajt győzte le 15:9-re, majd az elődöntőben az ukrán Andrii Cherkasin következett (15-11). Az aranycsatában Rubin Mattia az izraeli Eitan Lembergerrel mérkőzhetett meg az Európa-bajnoki címért és izgalmasan alakult a döntő asszó. Az izraeli vezetett 12-10-re, onnan fordított a magyar tehetség és nyert 15-12-re, amivel aranyérmet szerzett.

A ZVE elnöke, Darabos Géza elmondta, hogy a ZVE minden tagja nagyon szurkolt új társuknak és a szerda esti döntőt élő streamen követték az itthoniak is. Kiszurkolták az aranyat ők is.

Így szurkoltak a társak Zalaegerszegen
Forrás: ZVE

Az Európa-bajnokság ezzel még nem ért véget Rubin Mattia számára, hiszen pénteken következik a csapatverseny, majd a fiatal tehetség az idősebbek, a juniorok egyéni és csapatversenyében is indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában