Fővárosi gálán adták át a 2022-es elismeréseket

2023.02.01. 18:42

Szakági legjobbak a ZTC tájfutói közül

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Budapesten rendezte meg a sportág tavalyi legjobbjainak díjátadó gáláját. A kulturális műsorral és állófogadással egybekötött Tájfutó Gála keretein belül került sor a 2022. évi sportági díjak ünnepélyes átadására.

Kerkai Attila

A díjátadás több területén is akadt zalai érdekeltség. A tájkerékpár szakágban például az év legjobb sportolója Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC) lett, aki a három országos bajnoki címe mellett egy Bulgáriában megrendezett világkupafutamon elért jó eredményével érdemelte ki az elismerést. Fekete Ágoston egyébként összességében már harmadik alakalommal lett a tájkerékpárosok legjobbja. 

A Trail-O szakágban a 2022. évi lengyelországi világbajnokságon elért jó eredményével, valamint a hazai bajnokságokon szerzett két ezüstérmének köszönhetően Fehér Ferenc (ugyancsak TRIÓ Egerszeg ZTC) lett a legjobb a tavalyi esztendőben.

Fekete Ágoston és Fehér Ferenc a díjaikkal
Forrás: ZTC

A TRIÓ Egerszeg ZTC ezeken kívül még egy díjat vehetett át, hiszen a szenior bajnoki pontversenyben 85 egyesület között az előkelő ötödik helyen végzett a zalai klub, és az ezt igazoló oklevelet is a gálán adták át. A rendezvényen köszöntötték az utánpótlás-korosztályokban 2022-ben aranyjelvényes minősítést szerzett sportolókat is. A ZTC három érintett versenyzője – Radó Gyöngyvér, Kolcsár Panna, Molnár Csenge – az aranyjelvényesnek járó emblémázott pólót kapott, melyeket edzőjük, Fehér Ferenc vett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában