Cseh Kupa

2023.05.05. 17:45

A ZKSE hét kerékpárosa versenyzett a Cseh Kupán

Prága "fölött", Mesto Touskov település térségében rendezték meg a mountain bike-osok Cseh Kupájának második versenyét, melyen hét kerékpárossal képviseltette magát a Green Zone-ZKSE.

Varga Andor

a ZKSE küldöttsége Csehországban: Forgács Patrik, Pálos Bence, Bruchner Máté, Bruchner Regina, Szücs Borbála, Endrédi Máté, Kálmán Dániel Ákos

Forrás: ZKSE

Az egerszegiek annak ellenére nagy lelkesedéssel vágtak neki a jó 600 kilométeres utazásnak, hogy a cseh sorozat első versenyén többen is pórul jártak közülük: az extrém csapadékos időjárás miatt nem tudtak megfelelni a saját elvárásaiknak. A mennykő azonban - stílszerűen szólva - ebben az esetben sem csapott le kétszer ugyanoda, a körülmények ezúttal kifogástalanok voltak, így a zalai bringások bőséges és igen színvonalas nemzetközi mezőnyökben mérethették meg magukat.

A legjobb zalai eredményt ezúttal is Bruchner Regina szállította, aki az U19-es nők 40 fős mezőnyében harmadikként zárt - azok után, hogy az első helyezett nyomában volt, ám kerékpárjáról kétszer is leesett a lánc...

 Bruchner Regina az U19-es női dobogó harmadik fokán a Cseh Kupa második fordulójának eredményhirdetésekor
Fotó: ZKSE

A ZKSE további eredményei, lányok, U15 (47 induló): 27. Szücs Borbála. Fiúk, U13 (68): 23. Bruchner Máté. U15 (94): 87. Pálos Bence. U17 (116): 62. Kálmán Dániel Ákos, 79. Forgács Patrik.

Az U19-es férfi mezőnyben műszaki gondok miatt nem ért célba Endrédi Máté, aki azonban rövidesen visszatérhet Csehországba javítani: a világkupa jövő hétvégi versenyére, a sportágban ikonikus helyszínének számító Nove Mesto na Morave-be. A viadalon Bruchner Regina a válogatott tagjaként indul, míg klubtársát a nemzeti csapat "előszobásaként" nevezte be a szövetség.

A csapat többi tagja közben a Magyar Kupa-sorozat első versenyén áll rajthoz, az Ózd közelében található Hangonyban. Ezzel kapcsolatban fontos hír, hogy a második fordulót június 6-án a zalaegerszegi Alsóerdőn rendezi majd meg a Green Zone-ZKSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában