Felsőpáhokon találkoztak legutóbb

2023.08.30. 11:00

Igazi ünnepnappal zárult a "hátsó füves" zalai sorozata

A Nemzeti Sport szerkesztője, Csillag Péter és társai kezdeményezésére indult el pár esztendeje az az országos mozgalom, amely újra életet és futballmérkőzéseket hozott azon labdarúgópályákra, ahol már több mint egy évtizede nem játszottak bajnoki mérkőzéseket. Zala vármegyében a zala­vári Szabó Zoltán és Hegedüs Enikő karolta fel a nemes ügyet, és a nyáron öt helyszínen éledt újjá a „hátsó füves”, ahol újra csapatok mérkőztek meg.

Kerkai Attila

Színpadon a beszélgetés résztvevői, akik szívesen fogadták el a meghívást Fotó: ZH

A mostani hét végén nagy érdeklődés mellett az utolsó zalai fordulóra Felsőpáhokon került sor, ahol Zalavár együttese mérkőzött Felsőpáhokkal (7-1), négyszer húsz perces találkozón, az év legforróbb napján. A rendezvény védnöke, Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg az eseményt, amelyen több százan vettek részt. Remekül rendbe hozott pályán mérkőzhettek a csapatok Felsőpáhokon, ahol az öltözőépületet is felújították és a meccset megtekintette Péter Zoltán, a ZTE egykori válogatott labdarúgója és Purt Tibor, a Hévíz gólkirálya is.
A találkozót követően egy­órás beszélgetős műsort vezetett dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, akinek vendége volt Paksy Tímea kilencszeres világ- és tízszeres Európa-bajnok kajakozó, a többszörös világbajnok Keczeli Bianka futócél­lövő, Nagy III. János 16-szoros magyar válogatott labdarúgó, Rácz László és Galántai Tibor, a ZTE és a Keszthelyi Haladás egykori gólkirálya és közép­pályása. 
A beszélgetést fővárosi művészek előadása, majd utcabál követte.

Prótár Richárd Krisztián, Felsőpáhok polgármestere is elégedetten nyilatkozott a jól sikerült napról. 
– Igazi ünnepnap köszöntött ma településünkre, ahol már tizenhárom éve nem rendeztek bajnoki labdarúgómeccset. Viszont a pályát és környezetét azóta is folyamatosan rendben tartjuk, nagy köszönet mindenkinek, aki részt vett az eseményen.

Az újra a pályán és a hátsó füves "mozgalom" ötletgazdája, Csillag Péter elmondta, hogy régen láttak az eseményeik során ilyen jó állapotú pályát, ahol élmény volt játszani. Mint kifejtette, jó lenne, ha máskor is pattogna itt a labda, miként a korábbi zalai helyszíneken, azaz Zalaszabarban, Esztergályhorvátiban, Zalaváron és Dióskálban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában