Dióskálról a válogatottig

2023.08.03. 15:30

Rövid pihenő után a jövő héten folytatódik az Újra a pályán sorozat

Az „Újra a pályán” futballmentő túra sorozata rövid nyári szünetet követően hamarosan folytatódik, hiszen jövő szombaton Zalavár lesz a helyszín a II. Kis-Balaton Kupán.

Kerkai Attila

Az Egeraracsa-Dióskál szervezésű rendezvényen részt vett csapatok

Fotó: ZH

Legutóbb pedig Egeraracsa (Dióskál) volt a helyszín, ahol a pálya most kisebb volt, a hőmérséklet viszont annál  forróbb és persze a lelkesedés is.  

Az egeraracsai asszonyok például már a kezdés előtt kínálták a helyben készült finom lángost, a megnyitó pedig nagyon személyesre és kedvesre sikeredett. Szabó Zoltán szervező és Dancs László polgármester után Herczeg Miklós dióskáli származású, 12-szeres magyar válogatott játékos is mesélt gyerekkoráról, a Dióskálban töltött időről, arról, hogy akkoriban neki a környékbeli focisták voltak „az istenek”. Elmesélte, hogy nagy példaképe volt Lázár László, aki fiatalon a dióskáli csapatot erősítette, ez alkalommal pedig a Zalai Főnix színeiben lépett pályára.

 Elfogadta a szervezők meghívását Deli Alfréd, Dióskál volt polgármestere is, bár leginkább úgy illene bemutatni, mint akinek szíve-lelke a dióskáli foci. Maga tervezte az öltözőt és építette társadalmi munkában az akkori játékosokkal, azok szüleivel. Mindenki ott volt, mindenki benne volt, mindenki azért ment dolgozni, mert szerette a futballt. Talán ez már a vissza nem hozható időszak kategóriájába tartozik, pedig most még inkább szükség lenne az ilyen és ehhez hasonló összefogásra. A futball közösségteremtő ereje ugyanis vitathatatlan a sportág létezése óta.

A szervezők legnagyobb öröme pedig az, hogy járva a falvakat azt látják: újra összeállnak a csapatok, melynek tagjai talán évtizedek óta nem látták egymást, mintha el sem telt volna az a sok év. Rengeteg történet, emlék tör ismét a felszínre.

Augusztus 12-én a Zalai Főnix otthonába, Zalavárra várnak mindenkit, az újabb helyszínre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában