Labdarugó Magyar Kupa

2023.08.06. 20:13

Semmi sem sikerült a zalai csapatoknak vasárnap

Varga Andor

Úrkút SK - Zalaszentgróti VFC 2-1 (0-0)
Úrkút. Jv.: Farkas R.

Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Gulyás (Molnár, 72.), Doszpoth, Kovács-Braun (Fábián, a szünetben), Ferenczi, Horváth B., Kaprinai (Kovács L., a szünetben), Iberhart, Kovács P., Horváth D. Edző: Bencze Péter.
Gólszerzők: Bognár (67.), Sáringer (71.), illetve Ferenczi (85.).
Kiállítva: Zágor (Úrkút, 49.).

Az elmúlt két szezon Veszprém vármegyei bajnoka, illetve legutóbbi kupagyőztese várt a zalaszentgrótiakra, akik azonban nem rettentek meg az ellenféltől. Kiegyenlített és küzdelmes csata zajlott a mérkőzésen, egészen addig, míg a vendégek emberelőnybe nem kerültek. Ez a fejlemény azonban a zalaiakat zavarta meg, akik túlságosan kinyíltak és kétgólos hátrányt szedtek össze. A hajrában Szentgrót küzdött az egyenlítésért, de csak egy gólt sikerült szereznie, így pedig maradt a búcsú.
Bencze Péter: „Erős és tapasztalt csapattal találkoztunk, melynek védelmében korábbi NB I.-es játékos is volt, az egykori zetés Kovács Gergő személyében. Játékban nem maradtunk alul, viszont a kiállítás után érthetetlen egyéni hibákat követtünk el, melyek megpecsételték a sorsunkat.”

Ikarus-Maroshegy – FC Nagykanizsa 2-7 (1-2)
Székesfehérvár. Jv.: Virág.

FCN: Haála Kada – Bence, Fehér (Kalafat, 60.), Kondor, Szabó P. (Varga D., 60.), Lőrincz, Szanyi, Sági, János (Szinay, 60.), Kálmán (Horváth K., 83.), Józsa (Godzsajev, 60.). Edző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Ferencz (45+1.), Szamarasz (60.), illetve Fehér (22.), Lőrincz (5., 87.), Kondor (50.), Kálmán (58.), Lukács (70. – öngól), Kalafat (83.).
A Fejér vármegyei bajnokság első osztályában szereplő ellenféllel szemben a magabiztos továbbjutás volt a kanizsaiak célja, akik az elképzeléseiket valóra is váltották a találkozón. A vendégek végig jól és magabiztosan fociztak, s ahogy az idő haladt előre, egyre növelték a különbséget. A piros-kékek hívei bízhatnak benne: a kupasiker után rövidesen a szezon első bajnoki győzelmének is örülhetnek.

Gombos Zsolt: „Amit terveztünk, végrehajtottuk. Lehetőséget kaptak a csapatban olyan játékosok, akik a szezon során eddig kevesebbet játszottak, és elégedett lehettem a teljesítményükkel. Örülünk a győzelemnek és készülünk a további feladatokra.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában