Vasárnap az NB III.-ban

2023.09.23. 09:00

A Kanizsa pécsi vendéget fogad, Szombathelyen a ZTE II.

A 8. forduló következik a hétvégén az NB III.-as labdarúgó-bajnokságban. Vármegyénk csapatai közül ezúttal az FC Nagykanizsa (Délnyugati-csoport) játszik hazai környezetben.

Varga Andor

A kép a ZTE II. - Csorna bajnokin készült

Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaiak két vesztes mérkőzés után lépnek pályára vasárnap 16 órai kezdéssel, a PTE-PEAC ellenében. Gombos Zsolt tanítványai két hete bajnoki rangadón 4-2-re kikaptak Szentlőrincen, majd kínos Magyar Kupa-kudarc következett a nagy neveket felvonultató, ám azért csak vármegyei első osztályú Mezőörs pályáján. Ezek után pedig nem csoda, ha „ottalvós” összetartást hirdetett szerdára a kanizsai klub.

– Sajnos problémák adódtak a szállással, így a programot a jövő hétre halasztottuk – mondta el a csapat edzője, Gombos Zsolt. – Helyette egyórás beszélgetést tartottunk, az volt a cél, hogy mindenki nyíltan mondhassa el a véleményét a helyzetünkről, illetve arról, hogy miként lehetne javítani az eredményeken. Továbbra is érvényes, hogy az edzésmunka kifogástalan, mindenki elvégzi a feladatokat, ám a meccseken adósak maradunk a játékkal és az eredménnyel is. Ahhoz, hogy a céljainkhoz méltón szerepeljünk, minden fordulóban szükség lenne több átlag feletti produkcióra, ehhez képest a kupameccsen a többség „lefele” lógott ki a sorból. Bízom benne, hogy a „kibeszélésnek” lesz eredménye, a jövő héten pedig már egy győzelem után tudjuk bepótolni az eltervezett összetartást.

Az MK-ból a pécsiek is a múlt héten estek ki, hazai pályán, az „osztálytárs” Kaposvár ellenében (0-2). És a csapat a bajnokságban sem szerepelt eddig jól, hiszen a kieső, 14. helyen áll 6 pontjával. Gombos Zsolt azonban a baranyaiak több meccsét is látta, s ezek alapján erős ellenfélnek tartja őket, melynek eddigi eredménysora csalóka. A kanizsai tréner úgy véli, nehéz meccs vár rájuk, de győzni akarnak.

Az Északnyugati-csoportban vasárnap délután négykor kezd a ZTE FC II. is, ráadásul igazán pikáns meccsen, a Szombathelyi MÁV Haladás VSE vendégeként. Koller Zoltán csapata újra a fiatalokra épül majd, nekik kell kihozni a 90 percből a legtöbbet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában