A labdarúgó NB III. újabb fordulója következik, náluk nincs pihenő

2023.10.13. 10:13

Idegenben a Nagykanizsa és a ZTE FC II. is

A labdarúgó NB III. következő fordulójában, vasárnap mindkét zalai együttes idegenben lép pályára. A Délnyugati csoportban az FC Nagykanizsa a legutóbbi játéknapon nagyon értékes sikert könyvelt el a Dunaföldvár hazai 3-1-es legyőzésével.

Kerkai Attila

Nagyon jól jött a Nagykanizsa csapatának a legutóbbi siker, ami akkor ér még többet, ha Fehérvárról is elhoznák a pontokat Gombos Zsolt tanítványai. A képen Kovalovszki Máté készül elvégezni a büntetőjét a Dunaföldvár elleni legutóbbi találkozón Fotó: Szakony Attila

A dél-zalaiak ezzel egy pontra megközelítették riválisukat, ráadásul az előttük lévők is pontokat vesztettek, így Gombos Zsolt együttese közelített hozzájuk. Jelenleg az ötödik helyen áll a Nagykanizsa, tíz ponttal lemaradva az éllovas Iváncsa mögött. Vasárnap (11.00) a kanizsaiak a Fehérvár FC II. csapatának lesznek a vendégei és jelenlegi helyzetükben "illene" is nyerniük, hogy tartsák a lépést az élbollyal.

Az Északnyugati csoportban a ZTE FC II. helyzete már korántsem ennyire kedvező, hiszen két győztes meccs után jött két vesztes, amivel nagyot lehet zuhanni... (most 14. a ZTE II.) A legutóbbi, az éllovas III. Kerület elleni vereséget nem lehet "számon kérni" a zalai fiatalokon, bár kis szerencsével lehetett volna pontot szerezni. Az előtte elszenvedett, ETO Akadémia elleni szintén hazai vereség az sokkal fájóbb, hiszen verhető volt az ellenfél, ráadásul Koller Zoltán együttesében visszajátszók is voltak az első csapatból. Az egerszegiek vasárnap (15.00) a mögöttük két pont lemaradással álló Budaörs vendégei lesznek, így igazi, hatpontos meccs jön számukra. Az NB I.-ben nem rendeznek fordulót, kérdés, így elvileg kaphat erősítést a második csapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában