Simon Borbála dobogós Somorján

2023.10.05. 10:00

Jól sikerül hazai és nemzetközi viadal a ZVE tőrözőivel

Nem maradtak a hátunk mögött hagyott hétvégén sem verseny nélkül a ZVE tőrözői: Szlovákiában és idehaza is pástra álltak a zalaegerszegi klub fiataljai.

Kerkai Attila

Simon Borbála edzőjével, Fekete Gáborral

Forrás: ZVE

A legszebb siker kétségkívül Simon Borbálának köszönhető, aki a szlovákiai Somorján az Európai Kadet Körversenyen szerezte meg a 139 fős mezőnyben a bronzérmet. A tehetséges zalaegerszegi tőröző a teljes nap során kiváló vívással rukkolt ki. A ZVE másik versenyzője, Antal Katalin ezúttal a mezőny második felében zárt. Vasárnap, a csapatversenyek során a két ZVE-s lány (felkészítőjük: Fekete Gábor) a második számú magyar csapatban indult és a 12. helyen végeztek. Az Európai Kadet Körversenyen minden nemzet legjobb vívói indulhatnak csak.

A  legfiatalabbak viadalán Besenczi Zsongor és Németh Korinna  is jól szerepelt, utóbbi megnyerte a lányok küzdelmét 
Forrás: ZVE

Idehaza pedig Esztergom volt a házigazdája a legfiatalabb korosztályú vívók Jövő Bajnokai versenyének. A ZVE vívói itt is éremmel gazdagodtak, hiszen Németh Korinna aranyérmes lett az U11-es korosztályban, Besenczi Zsongor pedig a 7. helyen végzett a fiúknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában