A target sprint ob egerszegi mérlege 62 érem

2023.10.17. 08:30

Valóságos éremeső hullt a ZTE SKK lövészeire

Miskolc adott otthont a lövészek target sprint országos bajnokságának a nemzeti és nemzetközi versenyszámokban, ahol a ZTE SKK csapata 23 fővel indult. És nemcsak indult, hanem érmek sokaságát hozta haza.

Kerkai Attila

Somogyi Péter, a ZTE SKK elnöke is a győztesek között van

Fotó: Tumbász Hédi

A target sprint szakág számai minden esetben 3x400 méter futást takarnak a távok között 1-1 lövészettel (5 bukó célt kell eltalálni maximum 15 lövésből), ami rendkívül nehéz az emelkedett pulzusszámból kifolyólag. Somogyi Péter, a ZTE SKK elnöke pedig örömteli hírekről számolhatott be.

A sikeres csapat: 23 versenyző 62 éremmel
 Fotó: ZTE SKK

- Egyesületünk versenyzői nem kis erőfeszítésnek köszönhetően éremesővel örvendeztették meg a nekünk szurkolókat és támogatóinkat. Összesen hatvankét érmet sikerült bezsebelni, melyből huszonkilenc arany-, húsz ezüst- és tizenhárom bronzérem. Legeredményesebb versenyzőnk Benedek Ágnes volt, aki öt egyéni versenyszámból öt aranyérmet hozott, valamint négy csapatot. Havasi Ferenc egyesületünk utánpótlás edzője és versenyzője ezen a napon megszerezte a negyvenedik országos bajnoki címét is - összegezett a klub elnöke. Aki azt még hozzátette, hogy jó pár országos csúcs is elbírálás alatt áll a szövetségnél, hiszen ezeket nem elég a lőállásokban elérni, hitelesíteni is kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában