Egerszegi kerékpáros sikerek

2023.11.27. 18:30

Bruchner Regina dupla dobogója Szlovákiában

A szlovákiai Samorínban (Somorja), valamint Miskolcon versenyeztek a közelmúltban a Green Zone-ZKSE kerékpárosai.

Varga Andor

A cyclocross Európa Kupa dobogója Somorjáról, jobbra magyar válogatott mezben a bronzérmes Bruchner Regina. Fotó: ZKSE

A Duna túlpartján előbb a cyclocross Európa Kupa 3. fordulóját rendezték meg, melyen az egerszegi egyesületből Bruchner Regina és Endrédi Máté is rajthoz állt. A versenyzőket eső és hatalmas sár fogadta, vagyis a sportág szépségeivel szemben ezúttal annak nehézségein volt a hangsúly. Regina a junior nők versenyében igen eredményesen birkózott meg ezekkel, hiszen szenzációs teljesítménnyel a 3. helyen érkezett célba. Az U23-as korosztályban első éves, tehát igazából még tanulóidejét töltő Máté sem ijedt meg a feladattól, a 13. helyig küzdötte fel magát, a vágyott pontszerzésről azonban egy küllőtörés miatt ezúttal lemaradt.

A program a következő két napon C2-es besorolású nemzetközi versennyel folyatódott, ahol a két ZKSE-s már az elit futamokban ált rajthoz. Az erős szélben lezajlott szombati versenyeken Regina legjobb juniorként, a győztestől alig 40 másodperccel lemaradva, az 5. helyen végzett; míg Máté a 11. helyen zárt. És Bruchner Reginának még vasárnap is volt egy nagy dobása: az újabb női elit futamon sikerült felkapaszkodnia a dobogó harmadik fokára. A ZKSE eredménysorát pedig Bruchner Máté tette teljessé: Regina öccse első külföldi cyclocross versenyén állt rajthoz, és a 49. helyről indulva huszonharmadikként érkezett célba.

Közben a ZKSE hírnevét Miskolcon is öregbítették versenyzők a hazai Cyclo-Cross Challenge sorozat 3. viadalán. Az U9-es fiúk között Káldi Zalán a 2. helyen végzett és az összetettben továbbra is harcban van a doboóért. Édesapja, Káldi Tamás pedig a Master2-es mezőnyben versenyzett és lett tizenegyedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában