Sport

2023.11.17. 19:30

Fiatal ökölvívók érmei a korosztályos ob-n

Az U12-es és serdülő ökölvívók egri országos bajnokságán 66 egyesület 244 versenyzője között ott voltak a Kanizsa Boksz Klub növendékei is.

Varga Andor

Az ob-n járt dél-zalai ökölvívók edzőikkel. Fotó: KBK

A zalaiak közül az U12-es korosztályban Kiss Benedek 65 kg-ban bronzérmes lett, s edzője, Tóth László elmondta: a fiatalember az utóbbi időszakban sokat fejlődött és igazán jó versenyző válhat belőle.

Varga Barnabás serdülő 60 kg-ban indult és élete első versenyén szerepelhetett. Ő szoros meccsen még a selejtezők során alulmaradt a későbbi ezüstérmessel szemben és így helyezés nélkül zárta a versenyt.

Szentes Jácint viszont rutinos versenyző, korábban nyert már országos utánpótlás Magyar Kupát is, majd a válogatott keretébe is bekerült. Aztán sajnos elszakadt a bokaszalagja, de a hosszú kihagyásnak vége, az egri versenyre teljesen felépült. A legnépesebb súlycsoportban, az 57 kg-ban indult, ahol 2 pontozásos és egy döntő fölényes győzelmével beverekedte magát a döntőbe. A fináléban nagyon jó és taktikus mérkőzést bokszolt, de alulmaradt szintén válogatott ellenfelével szemben és ezüstéremmel zárt. Összességében a KBK versenyzői ügyesen teljesítettek, ami biztató a jövőjükre nézve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában