Egerszegi bronz az egyetemi-főiskolai erőemelő ob-n

2023.12.13. 19:00

Simán Mihály a tavalyi ezüst után ismét a dobogón

Simán Mihály 3. helyezést ért el a 2023/2024-es tanév Raw Erőemelő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságán.

Varga Lívia

Simán Mihály a dobogó harmadik fokán Fotó: Hajmási György

A HagymaGym versenyzője Budapesten, a Műegyetemen, a MAFC által szervezett megmérettetésen a 83 kilogrammos súlycsoportban indult, összetett eredménye 552,5 kilogramm (guggolás 180 kilogramm, fekvenyomás 137,5 kilogramm, felhúzás 235 kilogramm).  

– A tavalyi ezüstérem után mindenképpen éremszerzés volt a cél Misinek – fogalmazott Hajmási György, Simán Mihály edzője. – Idén erősebb mezőnyben versenyzett, ráadásul egy kisebb betegség nehezítette a felkészülést. Összességében elégedettek lehetünk a harmadik hellyel, azt gondolom.      

A HagymaGym másik versenyzője, Rakos Gergő a 93 kilogrammos súlycsoportban 415 kilogrammos összetett eredménnyel (guggolás 145 kilogramm, fekvenyomás 100 kilogramm, felhúzás 170 kilogramm) a tizedik helyen végzett.  

– Gergő élete első erőemelő versenye volt az idei MEFOB. Nemrég ismerkedett meg az erőemeléssel, az idei megmérettetésnek a rutinszerzés volt a célja – értékelt Hajmási György, hozzátéve: a cél jövőre a középmezőnyben végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában