Új formában

2024.01.10. 12:30

Önálló szervezeti egységként folytatná tevékenységét a Zala Megyei Lovas Szövetség

Új szervezeti formában, önálló jogi személyiségként kívánja folytatni tevékenységét a jövőben a Zala Megyei Lovas Szövetség. Az ehhez szükséges iratokat, dokumentumokat már be is nyújtotta a cégbírósághoz a szervezet.

Gyuricza Ferenc

Szalár Róbert, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Szalár Róbert elnök tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a Zala Megyei Lovas Szövetség a megelőző időszakban egy ernyőszervezet, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése tagjaként működött, ám az utóbbi időben olyannyira megerősödött, valamint annyi programot szervezett, hogy az elnökség tagjai már célszerűbbnek látták önálló egyesületként folytatni a munkát. Ezzel párhuzamosan ki is bővült az elnökség, a gyűrűsi Gidrán Sport és Kulturális Egyesület tagja, Varga-Kovács Emese személyében olyan tagot választottak, aki a nemzetközi ügyességi versenyekben is kellő jártassággal rendelkezik.

- A lovassportban jelenleg a fedeles ugró- és fogathajtó versenyek zajlanak – számolt be a további aktualitásokról Szalár Róbert. – Zalában ilyen versenyhelyszín nincs, ám a díjugrató versenyzőink a távolabbi rendezvényeken is részt vesznek. A fogathajtó szezon májusban kezdődik, az előzetes jelentkezések alapján úgy tűnik, legalább hat verseny lesz a vármegyében, ezeknek a helyszíneiről, illetve időpontjairól jelenleg is egyeztetünk még a rendezőkkel. Tervünk továbbá, hogy március 2-án Zalaszentgróton rendezzük meg a 2023-as év díjátadó gáláját, ahol szakáganként díjazzuk az elmúlt esztendő legjobb zalai lovas sportolóit. A rendezvényre nemcsak a versenyzőket várjuk, hanem a lovas sportok kedvelőit, illetve minden érdeklődőt szívesen látunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában