Soros meccs és csoportgyőzelem

2024.02.29. 19:30

A kanizsai NB II-es férfi és női kézilabdázók is már a rájátszásra készülnek

Biztosan hozva az alapszakaszi részt, még vár ugyan egy bajnoki a Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabda gárdájára, de a fókuszban már felsőház már szerepel, míg a hölgyek Kanizsán zárják majd harmadosztályú bajnokság alapszakaszát.

Kühne László

Szabó Gergő hat góllal segítette csapatát

Fotó: Szakony Attila

NB II, E csoport, férfiak:

Expressz Zálog Mecseknádasd–Nagykanizsa 31-32 (16-13)
Mecseknádasd, 60 néző. Jv.: Meilinger, Szabadi.
Nagykanizsa: Oláh – Csordás 9/1, Bognár P. 3, Hári 1, Balogh P. 2, Füstös 3, Kovacsics. Csere: Kovács A. (kapus) 1, Sass 4, Péter B., Szabó G. 6, Vadász, Báder 3. Edző: Csalló Ádám.
Jók: Csordás, Szabó G.

Az érdemi kérdések lényegében már eldőltek a férfi kézilabda NB II E csoportjában azt illetően, hogy mely csapatok melyik rájátszásban folytathatják, a találkozón a kanizsai győzelem azt jelentette, hogy Csalló Ádám edző legénysége elsőként zárt ebben a nyolcasban. Maga a mérkőzés változatosra sikeredett, hiszen a hazaiak remek csatározásra kényszerítették a dél-zalaiakat, akik aztán a második harminc percben már a maguk javára fordították a meccset. A 14. forduló – szombaton – egy újabb baranyai túrát tartogat még Szabó Gergelyéknek, hogy jöjjenek a felsőházi rájátszás Pest vármegyei kiruccanásai – természetesen a kanizsai, alighanem igencsak éles összecsapásai mellett.

NB II E csoport, nők:

Nagyatádi RKC SE – Tungsram SE Nagykanizsa 35-21 (19-11)
Nagyatád, 100 néző. Jv.: Redling, Uhrin.
Tungsram SE: Dudora – Szmodics V. 2, Burghardt 2, Ács 1, Balogh B. 1/1, Csivre 4, Kovács B. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D. 4, Szmerk 1, Balogh K., Andor 5/3. Edző: Tóth László.
Jók: Andor, Csivre.

A Nagyatádon pályára lépő kanizsaiak igazából már a rájátszásra is hangolódhatnak fejben, az Atád pedig lényegében már korábban bebiztosította, hogy a felsőház küzdelmeiben folytathatja. A hazaiak végig igyekeztek az irányításuk alatt tartani a találkozót, s végül nyerték is biztosan a mérkőzést. A záró alapszakaszbeli körben a kanizsai hölgyek (akik közül legutóbb Andor Nina Olívia volt a legeredményesebb öt góllal) meccsére március 10-én kerülhet sor, akkor a Kanizsa Arénában a PTE PEAC U21-es együttesével mérkőznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában