Az idősebbek között is megállták a helyüket

2024.02.01. 11:00

A ZVE tőrözői értékes helyezéseket értek el a junior ob-n

A Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénája a kerekesszékes vívó ob mellett a junior korú tőrözők országos bajnokságának is helyet adott. A ZVE nagyon fiatal átlagéletkorú versenyzőkkel indult, de így is szép eredményeket értek el az egerszegi vívók.

Kerkai Attila

Rubin Mattia és Simon Borbála az egyéni küzdelmekben jutottak a nyolcas döntőbe

Fotó: ZVE

A férfi tőrözők 75 fős mezőnyében nyolc ZVE-s fiatal volt megtalálható, akik közül a legjobb 16 közé bekerült a kadet válogatott Szabó Bálint és a junior válogatott Rubin Mattia. A nyolcaddöntőben Szabó Bálint szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, így a 14. helyen fejezte be a versenyt. A tavaly kadet Európa-bajnoki címet szerzett Rubin Mattia ezt az akadályt sikeresen vette, bekerült a nyolcas döntőbe, ám ott vereséget szenvedett, végül az 5. helyen zárt az ob-n. Világhy Szilárd, Csatlós Gellért, Nika Balázs, Bagosi Bendegúz, Gróf Domonkos és Hodor Csanád nem jutott a 32 közé.

A női tőr egyéni versenyben talán még inkább igaz volt a ZVE tagjaira, hogy nagyon fiatal csapattal képviselték klubjuk színeit. Ennek ellenére a 48 fős mezőnyben az egerszegi lányok kiválóan szerepeltek. A kadet válogatott Simon Borbála könnyed vívással jutott a legjobb 16 közé. Kellemes meglepetésre a még csak 13 éves Bagosi Borka is követte ebben, így az egerszegi küldöttség tagjai mindkettejükért szoríthattak a legjobb 8 közé jutásért rendezett asszókban. Ez végül Borbálának sikerült is, aki nagy meglepetésre szép és érett vívással győzte le a hódmezővásárhelyi Papp Jázmint. Bagosi Borka egy nagyon szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, így a 16. helyen végzett, ami minden előzetes várakozást felülmúlt. A 8-as döntőben már Simon Bori sem tudott győzni, de a 7. hely a nála négy évvel idősebbek között nagyszerű teljesítmény. További eredmények: 26. Antal Katalin, 32. Tóth Abigél.

Az országos bajnokságon nem maradhattak el a csapatversenyek sem, és ezekben is jól szerepeltek az egerszegiek. A férfiaknál a ZVE együttese a Halásztelek legyőzése után jutott a legjobb 8 közé, majd egy nagyon izgalmas és szoros mérkőzésen a Ludovika II. 45-44-es legyőzése után már az elődöntőben találta magát. Itt viszont az FTC csapatától 45-39-es vereséget szenvedtek a ZVE tőrözői, és a vereség kissé rányomta a bélyegét a bronzmeccsükre, melyet végül a Bp. Honvéd nyert meg. A megszerzett 4. helyezés viszont nagyszerű eredmény a rendkívül fiatal együttestől. A ZVE csapatának tagjai voltak: Rubin Mattia, Szabó Bálint, Csatlós Gellért, Bagosi Bendegúz.

A női tőrözőknél a kiemeléseknek köszönhetően a ZVE versenyzői a legjobb 8 között szálltak be a versenybe, ahol 45-38-ra kaptak ki a Halásztelek csapatától. Ezzel az úgynevezett hátsó ágra kerültek, ahol először legyőzték a Belvárosi csapatát, majd a Ludovikától vereséget szenvedve a 6. helyen zárták a versenyt. Fontos viszont megjegyezni hogy a ZVE tagjai 13-15 éves lányok voltak, akik a 20 évesek korosztályában érték el ezt a nagyon szép sikert. A csapat tagjai: Simon Borbála, Antal Katalin, Bagosi Borka, Tóth Abigél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában