Remek felkészülési lehetőség volt a közelgő bajnokság előtt

2024.05.07. 09:00

A tófeji lányok Ausztriában is remekül birkóztak

Ausztriában jártak és birkózószőnyegre is álltak a Tófeji Kerámia SE sportolói nemzetközi birkózóversenyen. A Tófej a csapatversenyben a harmadik helyen végzett.

Kerkai Attila

Középen Szanati József edző, a csapatversenyben elért harmadik helyezésért kapott kupával a kezében. Mellette tanítványai, akik sikeresen képviselték Zalát és Tófejt is a nemzetközi viadalon

Fotó: ZH

Steinbrunnban rendezték az idei Austrian U15 Open elnevezésű meghívásos birkózóversenyt, 9 ország 35 klubjának 250 versenyzője indult a burgenlandi viadalon. Zalát a Tófeji Kerámia SE négy sportolóval képviselte. A lányok közül mindenki remek teljesítménnyel eljutott súlycsoportjának döntőjéig, ezekben pedig három ezüst- és egy aranyérmet szereztek, ami azt jelentette, hogy az összesített pontszámok alapján csapatban a harmadik helyen végzett az egyesület.

A versenyzőket felkészítő Szanati József edző értékelésében elmondta, hogy a lányok jó meccseket birkózhattak, ráadásul külföldi ellenfelekkel, akikkel eddig nem találkozhattak. Mindez remek felkészülést jelentett a júniusban esedékes magyar bajnokságra. Eredmények. Diák korcsoport. 33 kg: 1. Sali Petra. 51 kg: 2. Batta Jázmin. +56 kg: 2. Káli Szandra. Serdülők. 66 kg: 2. Erdélyi Friderika. Felkészítő edző: Szanati József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában