A kanizsai kajakos a sprint és az olimpiai számban is győzött

2024.05.01. 18:11

Kurucz Levente duplázott a szolnoki válogatón

Nagyszerű zalai vonatkozású sporthír érkezett Szolnokról, ahol szerdán rendezték meg a kajak-kenu válogatót. Kurucz Levente,  Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub versenyzője ugyanis kajak egyes 200 méteren és kajak kettes 500 méteren is az első helyen végzett.

Kerkai Attila

Kurucz Levente nagyszerű napot zárt, hiszen két számban is az első helyen végzett

Fotó: ZH

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos eseményen Kurucz Levente előbb K-2 500 méteren Opavszky Márkkal, az MTK  kajakosával nem kis meglepetésre az olimpiai számban az előfutamban és a döntőben is legyőzte a Nádas Bence, Tótka Sándor, egy éve világkupa-győztes kettőst. 

- Nagyon koncentráltunk a rajtra, és úgy érzem, rajt-cél győzelmet arattunk. Sokat készültünk rá és meglett az eredménye - nyilatkozott az MTI-nek a 21 éves Kurucz Levente. Versenyzőtársa hozzátette: a következő állomás számukra a jövő heti vk-verseny lesz, s remélik, hogy ott ugyanilyen jó, vagy még jobb pályát tudnak majd teljesíteni.

A férfi kajakosok sprintversenyében még ennél is szorosabban alakult a finálé, végül két győztest avattak Kurucz és Birkás Balázs (szeged) személyében. 

 Férfi K-1 200 m: 1. Kurucz Levente (Plastex Kanizsa KKK) 36.550 mp és Birkás Balázs (MVM Szegedi VSE) 36.550, 3. Tamás Gergő (Graboplast Győri VSE) 36.960. 

Férfi K-2 500 m:1. Kurucz Levente, Opavszky Márk (Plastex Kanizsa KKK, MTK) 1:30.153 p, 2. Nádas Bence, Tótka Sándor (MVM Szegedi VSE, UTE) 1:30.609, 3. Noé Zsombor, Varga Ádám (KSI SE) 1:31.939. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában