Hétvége

2013.02.08. 18:27

Staféta Konkoly Andreával

Egy hete a márokföldi kalandpark munkatársa, Tüske Adrián kérdezte a lenti Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület elnökét, Konkoly Andreát.

Gyuricza Ferenc

Azt tudakolta tőle, hogy milyennek ítéli meg a kerékpáros turizmus helyzetét, s lát-e a megyében fejlesztési lehetőségeket e területen?

- A kerékpáros turizmus fejlesztéséhez Magyarország kedvező adottságokkal rendelkezik, ám a számos pozitív érték ellenére mindezidáig nem, illetve csak korlátozott mértékben került sor a lehetőségek kiaknázására - kezdte Konkoly Andrea. - Ennek következményeként hazánkban jelenleg nem beszélhetünk komplex kerékpáros turisztikai termékről, még a legfejlettebb infrastruktúrával rendelkező helyszíneken sem, mint például a Fertő-tó vagy a Balaton környéke.

Az egyesületi elnök szerint az aktív turizmuson belül éppen a kerékpározás az a népszerű és tömeges szabadidő-eltöltési mód, amely jellemzően nagyon dinamikusan fejlődik, piaca folyamatosan bővül.

- A mindennapi, közlekedési célú kerékpározás kultúrájának megteremtése jelentheti a kerékpáros turizmus széles alapját, amely a helyi lakosság tömegeinek kerékpározási szokásait reprezentálja - folytatta Konkoly Andrea. - Egyesületünk tíz éve szervez kerékpározást, s ezzel párhuzamosan a térséget is népszerűsítő programokat, számos alkalommal szlovén és horvát partnerszervezetekkel közösen. Nagy lehetőséget rejt a szlovén-horvát-magyar hármas határ, amelyre építve határon átnyúló kerékpáros útvonalak, kerékpárosbarát szolgáltatások kialakításával, valamint megfelelő marketinggel jelentősen lehetne növelni a térségbe érkező turisták számát. A dimbes-dombos erdős táj, a friss levegő, a helyiek vendégszeretete nagyon jó alap a kerékpáros turizmus fejlesztéséhez.

Konkoly Andrea a stafétát Farkas Szilárd letenyei információs társadalmi tanácsadónak továbbította, arra keresve a választ: véleménye szerint milyen programokkal lehetne csökkenteni digitális írástudatlanok számát a megyében?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!