Hétvége

2014.11.14. 18:43

A kopjafa tövében

Idén novemberben is összegyűltünk a közlekedési balesetben elhunytak kopjafájánál. Rendőrök, polgárőrök, motorosok... voltak közöttünk olyanok is, akik véletlenül arra sétálva megálltak egy pillanatra megemlékezni.

Egyre többen ismerősként üdvözöljük egymást, mivel folyamatosan találkozunk baleset-megelőzési rendezvényeken, hiszen minden évszaknak megvannak a közlekedés biztonságát érintő aktualitásai.

Évről évre egyre többen gyújtunk mécsest a kopjafánál. Ez számomra azt jelenti, hogy egyre többen és egyre többet teszünk embertársaink biztonságos hazaérkezéséért. Hiszen a balesetek megelőzése érdekében nem csak a rendőrség dolgozik, e téren partnerünk minden egyes gyalogos vagy járművezető, aki betartja az írott és íratlan szabályokat, aki felelősséggel közlekedik, aki odafigyel a forgalom többi résztvevőjére és akinek fontos az, hogy az őt – vagy mást – hazaváró hozzátartozók az ajtót kinyitva ne rossz hírrel érkező kollégámmal találják szembe magukat. Számtalan tényezőnek köszönhetően az idén csökkent azoknak a gyalogosoknak, kerékpárosoknak és motorosoknak a száma, akik balesetet szenvedtek. Ellenben egyre többen vannak azok, akik ittasan okoztak balesetet. Pedig semmilyen függőség, virtus, magánéleti vagy munkahelyi mélypont nem lehet indok arra, hogy veszélyeztessük mások életét. Attól, aki ittasan, homályos tekintettel, lassú reflexekkel ül autóba, nem várjuk el, hogy mécsest gyújtson a kopjafánál. Annyi is elég, ha ezentúl elindulás előtt nem üríti ki az első poharat. Akkor jövőre nekünk, többieknek sem kell mécsest gyújtani az ő emlékére. Sőt, az áldozataiért sem.

Anti András
rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!