Hétvége

2017.07.05. 13:24

A Staféta vendége: Gulyás Attila

A STAFÉTÁT legutóbb Kovácsics Réka Gulyás Attila kanizsai lemezlovasnak adta tovább. Azt kérdezte tőle: – A retró dallamokat a mai generációk is meghallgatják-e, illetve számukra mit jelent a zene?

Horváth-Balogh Attila

– HÁLA ISTENNEK, a mai fiatalok is vevők a retró zenékre, sőt – fogalmazott Gulyás Attila. – Nyilván, ifjúsága éveiben mindenki keresi a saját zenei stílusát, ám sajnos, napjaink „trendi” számaiban ilyesmivel hiába is próbálkozunk, mert ezek „műanyag” zenék, melyeket lassan már nem is emberek írnak. Azt szoktam mondani, az lesz a zene halála, amikor mesterséges intelligencia szerzi majd a számokat – sajnos, ez a veszély reális. A mai fiatalok tehát – akik csalódtak a mai zenékben – kénytelenek valahová visszanyúlni, valami mást keresni, s a retróban találják meg azt az igazán jó bulizós hangulatot, amit a mai „dallamok” nem tudnak nekik biztosítani.

Fotó: Szakony Attila

GULYÁS ATTILA a Stafétát Balogh Lászlónak, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium igazgatójának adta tovább, azt kérdezve tőle: – Mit tapasztal, az oktatásban manapság megszerezhető tudás és intelligencia segíthet-e a generációk közti szakadék áthidalásában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!