Hétvége

2016.05.26. 15:44

Fitneszmodell bikiniben - Arany minősítést nyert Bandi Júlia

Lenti - Arany minősítést nyert el első versenyén Bandi Júlia junior bikini fitneszmodell nemrég. Ennek kapcsán beszélgettünk edzésről, diétáról és a gyúrós lányok világáról.

Korosa Titanilla

Az igen csinos fiatal hölgy középiskolás korától jár fotózásokra, bár akkor még nem edzett rendszeresen. Az érettségi után kezdett kondizni, és az azóta eltelt néhány évben már annyira komolyan vette az edzéseket, hogy mára fitnesz modell lett.

- Először itthon, Lentiben Kiss Tamás konditermében csak félénken ismerkedtem a környezettel, a gépekkel. Tamás és ismerősök segítettek hogyan is kell edzeni, melyik gépet hogyan kell helyesen használni, milyen gyakorlatokat kell végezni. Aztán jöttek az edzéstervek és ma már magamtól is megy- mesélt lelkesen a kezdetekről. - Tetszett nekem a fitnesz világa, a szép, izmos modellek, álmodoztam róla, hogy én is szeretnék így kinézni. Itthon és a környéken versenylehetőség nincsen, én viszont szerettem volna magam kipróbálni, megvalósítani az álmom.

Juli jelenleg fogászati asszisztensnek tanul Budapesten, ahol folytatta az edzést is a tanulás mellett.

- Ott jött össze a versenylehetőség - folytatta. - Békefi Brigitta bikini fitnesz modell által szervezett válogatóra mentem el és ott bekerültem a csapatukba. Vele, illetve velük készültem fel az áprilisi Magyar Kupára, ami az első versenyem volt.

Hogy a versenyre úgy nézzenek ki, ahogy a képen is látszik, komoly diétára van persze szükség. Juli februárban kezdte a nem túl változatos diétás étrendet. Három hónap kell a fogyáshoz, hogy a testzsír százalék minél alacsonyabb legyen. Emellett a versenyek előtt már minden izomcsoportot meg kell mozgatni, nagyon intenzív ilyenkor a munka.  Julinak nagy álma teljesült és csak mosolyogva mesélt a "szenvedésekről" is, így tényleg nem tűnik ez olyan vészesnek.

- A verseny nagy élmény volt - folytatta. - A junior fitnesz bikini modell kategóriában, ahol indultam közel 20-an versenyeztek. Az értékelők figyelik a formát, kell hozzá megfelelő bikini és a pózokkal lesz teljes az összkép. Ebben a kategóriában nem kell nagy izomtömeg, az izmok szépségét mutatjuk meg.

Juli szépen szerepelt első alkalommal, az arany minősítés önmagáért beszél, ezzel megerősítést is kapott, úgyhogy tovább megy az úton, úgy érzi, van helye a színpadon és ebben a műfajban.

- A magyar kupa után részt vettem a Fitbalance-on is, ott juniorban 5., a felnőttek közt 6. helyet értem el - mondta. - Később szeretnék majd eljutni egyik Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!