Hétvége

2015.04.24. 14:04

Egykori kollégáink írták - Eltérített

70 éves a Zalai Hírlap.

Sosem készültem újságírónak, meg se fordult a fejemben. Pedagógusnak készültem, azzá is lettem, és imádtam tanítani. Aztán egyszer kórházba kerültem, s az ott tapasztaltakat papírra vetettem. Családom unszolt: ha már egyszer megírtad, küldd be!

Megtettem, s pár nap múlva boldogan csodálkoztam rá a kinyomtatott cikkre. Az újság eltérített... Csak egy évre nyugtattam magam, aztán tíz lett belőle. Zaklatottabb, kiszámíthatatlanabb volt, mint a tanítás, de nyüzsgőbb és változatosabb is. S a kollégák... Egerszegen László Mari és Finczus vett szárnyai alá, szakmailag Győrffy Pista és Mihovics Jóska terelgetett. Kanizsán Győri András tanított a telex rejtelmeire, Julessel és Erdei Andrissal jártam a fotót igénylő riportokra. Jó volt.

Nem az újság tehet róla hogy mégsem maradtam... S bár egy ideje már az ország más pontján élek, ha hazalátogatok, első utam Irénke szomszédomhoz vezet, aki ilyenkor átadja nekem az elolvasott és összegyűjtött Zalai Hírlapokat. Tájékozódni és nosztalgiázni

Pillér Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!