Hétvége

2016.07.01. 12:25

Mázsás súlyzók a kézben, vaníliás perec a szájban

Nagykanizsa – „Nem gasztronómiai élvezet, amikor sokáig csirkemellet, fehérjeport, rizst eszem. Egy kis nasi eszembe sem juthat. Így emelgetek közel kétmázsás súlyzókat. Ettől kikészül a szervezetem. Nem cél nélkül tettem, hisz ennek köszönhetően Európa második legjobb fekvenyomója lettem.”

Szabó Zsófia

Szabó Kornél, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó törzsőrmestere sikert sikerre halmoz az „izomkolosszusok” világában. Idáig közel húsz erőemelő versenyen vett részt. Szinte bérlete van a rangos országos, muszklit próbára tevő megmérettetésekre, sőt világkupa-rangadóra is . Kornél egyetlen fekvenyomó versenyen sem vallott szégyent. A nagyatádi fiatalember szívéhez mégis legfrissebb sikere áll legközelebb, amit a közelmúltban ért el Gyulán, egy nagymúltú sportszövetség nemzetközi versenyén. Ahol saját testtömege majd kétszeresét – közel 173 kilogrammos súlyt – emelt a magasba. Az Európa bajnokságig azonban rögös út vezetett.

– Vállsérüléssel küzdöttem – mesélte Szabó Kornél. – Mégis tréningeztem, hogy a versenyen, abban a pár másodpercben kinyomjam azt a súlyt, ami majd a dobogóra juttat. Fogcsikorgatva, minden erőmet beleadva végül sikerült – tette hozzá.

Szabó Kornél tűzoltó nagyon büszke legutóbbi ezüstérmére Fotó: Szakony Attila

Kornél tíz éve „gyúr”, hat esztendeje pedig súlyemelő-versenyekre jár.

– A sport szenvedély miatt vágtam anno bele, s meg azért, hogy feszegessem a határaimat. Bár az idővel kiderült, korlátaim nem igazán vannak – nevetett Kornél.

– Tény: aki tisztán, doppingszerek nélkül akar hasonló eredményeket elérni, készüljön fel arra, hogy esztendők megfeszített munkájába kerül – jegyezte meg.

– Éhgyomorra történő futások, izzadás a konditeremben, dekára kiszámolt kaja, a verseny előtt napi másfél deci folyadék. Ez a siker titka – árulta el az ifjú lánglovag.

Így készült Kornél 45 centiméteres bicepsze, ami mázsákat repít a magasba.

– Sokszor mondtam, többet nem versenyzem. Hisz egy időben kell maximumon lennem a hivatásomban, otthon, és a teremben. Szerencsére a sikerek új(ra) életre keltenek – ismerte el Kornél, aki egy időre „leteszi a lantot”, legalábbis a diéta terén.

– A pihenés időszakában megengedek magamnak némi habzsolást: napi egy doboz vaníliáskarikát–mosolygott huncutul. – A páromat is szeretném kényeztetni, aki végigszenvedte mellettem az elmúlt időszakot. A súlyzókat sem dobom sutba: továbbra is edzem, az erőnlét miatt. Illetve azért, mert ősszel újabb verseny közeleg. A nagy álmom egy év múlva teljesül tán’, s eljutok a tűzoltó olimpiára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!