Hétvége

2017.03.24. 18:30

Mi lett volna akkor, ha...? - Tánccal hívják fel a figyelmet a felelőtlen mobilozásra

A két tinilány bepattan az autóba s elindul szórakozni. Vidáman, lazán, alig várják a sok élményt, amivel a buli már jó előre kecsegteti őket.

Szabó Zsófia

- Meg kell örökíteni a csinosan sminkelt arcot és a szuperül belőtt hajat, hadd irigykedjenek a többiek a közösségi oldalon - gondolták a csajok, majd egyikük, éppen aki az autót vezette, előkapta a mobiltelefonját. A jó portré reményében a sofőr odabújt utastársához, legjobb barátnőjéhez. Nem vették észre a zebrán átkelő szép szőke lányt, aki szintén a diszkóba tartott. Ő is a mobilját nyomkodta. Utoljára életében...

Nagy Eszter (balról) és Arató Vivien a történet szerint nem élte túl a balesetet. Balassa Dominika (középen), aki a járművet vezette, életben maradt Fotó: Gergely Szilárd

Szerencsére ez a jelenet ezúttal nem a valóságban zajlott, hanem a nagykanizsai Magic Ritmo egyik előadásán. A szomorú, ugyanakkor elgondolkodtató tánckoreográfiát a csapat három tagja állította össze: Arató Vivien, Nagy Eszter és Balassa Dominika. A produkció olyannyira megható lett, hogy országos és nemzetközi versenyen is díjazták.

- Még a nyári tánctáborban kaptuk azt a feladatot, hogy dolgozzunk ki egy olyan előadást, ami a korosztályunknak szól - mesélte a hölgykoszorúból Vivien. - A téma adta magát: mindannyian szeretjük pötyögtetni a telefonunkat, sokszor útközben is.

Az előadás ötlete a kellék révén hamar megszületett. Ahogy a produkcióhoz szükséges zenei alap is - a kamaszok körében egy külföldi énekesnő lírai hangvételű dala azon a nyáron nagy sláger volt.

- Hónapokba telt, amire a négyperces táncot összefésültük - vette át a szót Eszter. - Azért volt nehéz dolgunk, mert beszéd híján az arcjátékunkra és a mozgásunkra hagyatkoztunk. Kortárstánc produkció kerekedett az ötletből, amely akrobatikus elemekben és lassú mozdulatokban egyaránt bővelkedik. Sok segítséget kaptunk a koreográfusainktól, Nikolics Zsannától és Fási Barnabástól - tette hozzá az ifjú hölgy.

- Nevetünk, bohémek vagyunk, majd eltáncoljuk a baleset végső perceit - folytatta a csapatból Dominika. - Csak én, aki a sofőrt játszom, maradok életben a történetben. Komolyan vettük a munkát, mindannyiunkat mélyen megérintett a produkció mondanivalója.

S hogy ne könnyekkel, hanem tanulsággal érjen véget az előadás, a lányok beleszőtték a sztoriba, mi lett volna, ha nem a mobilra, hanem egymásra figyeltek volna...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!