Hétvége

2016.06.03. 15:51

Staféta Benke Dániellel

Dene Tibor a stafétát Benke Dánielnek adta tovább, azt kérdezve, mit jelent könyvtárosnak lenni a 21. században?

Magyar Hajnalka

-  A könyvtárosokat kétféleképpen ítélik meg - kezdi a nagykanizsai Halis István Városi  Könyvtár 27 éves szakembere. - Aki rendszeresen jár hozzánk, az belelát a munkánk összetettségébe és szépségébe, ám a felületes szemlélő annak  a sztereotípiának a rabja, hogy a könyvtáros naphosszat csak olvasgat. Holott komplex háttérmunkát végzünk, de ennél is fontosabb az a tájékoztatás, eligazítás, tanácsadás, amit a hozzánk betérőknek nyújtunk.

Ez a munkánk legfontosabb eleme, s egyben válasz is arra, miért nem kell attól tartanunk, hogy a számítógépek világában feleslegessé válik a könyvtáros. A modern könyvtár modern könyvtárosának is az az elsődleges,   hogy az olvasó   érezze,  foglalkoznak vele, megkapja azt az eligazítást, ami a mai információdömpingben nélkülözhetetlen. Erre a feladatra pedig akkor is szükség lesz, ha az e-book nagyobb számban jelenik meg a  virtuális polcokon. Na és ne feledkezzünk meg  arról a szintén időtálló  csodáról sem, amit az irodalom, a kultúraközvetítés jelent az életünkben.

A stafétát Tóthné Garai Ritának adta tovább, azt kérdezve, mit jelent több generáció anyukájának lenni?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!