Hétvége

2017.02.10. 07:31

Staféta Böröcz Zsolttal

Tislér Péter, a nagykanizsai Bolyai-iskola tanítója múlt vasárnap azt kérdezte Böröcz Zsolttól, a Rozgonyi-iskola világjáró tanárától, hogy mi a következő úticélja és van-e olyan hely, ahova el szeretne jutni?

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

– Érdekes dolog ez, mert az ember minél több helyen jár a világban, annál tisztábban látja, hogy mennyi helyre nem jutott még el – mondta Böröcz Zsolt. – Ugyanis az, aki a szürke hétköznapokat éli a maga kis megszokott környezetében, nem kívánkozik máshova. Viszont aki járja a világot, az belekerül egy ördögi körbe, amely arra ösztönzi, hogy még többet menjen és még többet lásson a világból. Ennek megfelelően még rengeteg tervem van, nagyon sok úticél szerepel a bakancslistámon... Hogy ezekből mi valósul meg, azt majd az élet hozza. Ami már szinte biztos, az egy őszi új-zélandi nagy túra, ami remek kalandnak ígérkezik. Nagy álmom Dél-Amerika, Chile, Argentína, Patagónia, a Tűzföld.

A Stafétát Böröcz Zsolt Gelencsér Gábor tanár-újságírónak adta tovább, azt kérdezve tőle: – Hogyan és miért kezdett zászlókat gyűjteni és mik a tervei a gyűjteményével?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!