Hétvége

2016.07.22. 10:58

Staféta Csengei Ágotával

Tar László a stafétát Csengei Ágotának adta át, kérdése, mit tenne még, hogy Keszthely a Balaton kulturális központjává válhasson?

Magyar Hajnalka

– Szeretünk nagyokat álmodni nyáron is, s vágyainkhoz a belvárosban nemrégiben lezajlott KeszthelyFest háromnapos ingyenes rendezvényei álltak a legközelebb – kezdi a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

– Ha elegendő forrás állna rendelkezésünkre, ezt a rendezvénytípust tennénk rendszeressé, kiterjesztve a Balaton-partra is. Hiszen négy színpadon 18 koncertet kínáltunk nagy műfaji változatosságban, s mindezek hátterében sikeres borfesztivál zajlott. A minden korosztályt és ízlést kiszolgáló komplex fesztiválok mellett a helyi értékek felkarolása is vágyott tervünk. Példa erre a pár éve elindított Kukorica Jancsi fesztivál, aminek apropója: Petőfi felesége, Szendrey Júlia keszthelyi születésű, Kacsóh Pongrác pedig ugyancsak városunkban zenésítette meg a János vitézt. A kreativitás nem hiányzik belőlünk, csak a több forráshoz vezető utat kell megtalálnunk.

A stafétát Pappné Beke Juditnak adta át, kérdése, miként segítik könyvhöz és folyóirathoz  a Keszthelyen nyaraló turistákat?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!