Hétvége

2016.05.27. 12:06

Staféta Dene Tiborral

Lekszikov Csaba a stafétát Dene Tibornak, a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség (KOKSZ) vezetőjének adta át, a régi kerékpárok iránti vonzódás eredőjéről kérdezve.

Magyar Hajnalka

– Mindig is kerékpáros voltam, de a KOKSZ megszületése és a régi kerékpárok felújításának szenvedélye egy fogadás nyomán tört felszínre – meséli a 22 fős, közlekedéstörténeti értékmentéssel foglalkozó szövetség elnöke. Mint kiderül, 2013. nyarán egy barátjával talált egy régi kerékpárt. Mivel éppen a szeptemberi sörfesztivált szervezték, felmerült az ötlet, mi volna, ha régi biciklik felvonulásával színesítenék a rendezvényt. Fogadást kötöttek, amit Dene Tibor sikeresen megnyert, hiszen négy társával kerekezett be a megnyitóra, 50-es, 60-as évekből származó járművek nyergében. – A poénnak szánt kezdeményezés aztán további követőkre talált, s kinőtte magát. A célunk a kerékpár történetének megismertetése, s kuriózumnak számító régi típusok, mint például velocipéd, vagy James Starley tricikli gyűjtése, restaurálása és bemutatása.

Teszik ezt olyan sikerrel, hogy ma már alig van a környéken nagyobb rendezvény, ahol ne vonulnának fel sajátos miliőt árasztó járműveikkel.

A stafétát Benke Dánielnek adta tovább, kérdése, mit jelent ma könyvtárosnak lenni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!